Ibrahimovic hétfőn megkezdi az edzéseket

A legfrissebb hírek szerint Zlatan Ibrahimovic holnap tér vissza Milanellóba, hogy edzésbe álljon.

Több mint 6 hónap telt el Ibrahimovic térdműtétje óta, ugyanis az előző szezon végén a Scudetto megnyerése után pár nappal megoperálták a térdét keresztszalag-szakadás miatt. Zlatan az előző idény második felében fájdalmak közepette, a térdét injekciózva játszott és könnyített edzésmunkát végzett annak érdekében, hogy segíteni tudjon a csapatnak a bajnoki címért folyó versenyben.

A MilanNews és a Corriere dello Sport jelentése szerint Ibrahimovic december 5-én, azaz hétfőn tér vissza Milanellóba, hogy csatlakozzon a csapattársakhoz és megkezdje az edzéseket.

A 41 éves csatár a csapattal fog utazni a dubaji edzőtáborba, viszont nagy valószínűséggel még nem fog pályára lépni. A terv az, hogy januárra bevethető legyen, így a következő hetekben fokozatosan felépítik annak érdekében, hogy 100 százalékos állapotban készen álljon a játékra.

Ibrahimovicnak fontos céljai vannak az idényben, hiszen a Milan versenyben van a Scudettóért és továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből is. Ráadásul személyes célkitűzésekből sincs hiány: ha Ibra februárban pályára lép a Tottenham ellen a BL-nyolcaddöntőben, akkor ő lesz a legidősebb mezőnyjátékos a Bajnokok Ligája történetében. Továbbá Zlatan a BL-történelem legidősebb gólszerzője címre is pályázik, amelyet jelenleg Francesco Totti tart 38 évesen, 1 hónaposan és 29 naposan.

Ráadásul Ibrahimovic 8 találatra van attól, hogy elérje a 100 gólos álomhatárt piros-fekete mezben. Jelenleg 159 tétmeccsen 92 gólnál jár és 35 gólpasszt osztott ki a Milanban.