Ibrahimovic már újra edzésben a pályán

Nagyszerű hír Milanellóból, Zlatan Ibrahimovic egyre közelebb a visszatéréshez.

A svéd klasszis térdét 8 hónappal ezelőtt operálták meg a 2022-es Scudetto megnyerése után és legutóbb a Sassuolo elleni 3-0-ra megnyert bajnokin lépett pályára az utolsó fordulóban még az előző idény végén. Az operációt követően a játékos megkezdte a nagyon hosszú rehabilitációs folyamatot.

Ibrahimovic a személyre szabott edzésprogramjának következő fázisába lépett és a tegnapi napon, azaz kedden megkezdte az edzéseket a pályán Milanellóban – számolt be a MilanNews. Egyénileg edz és még nem dolgozik a csapattársakkal együtt.

Zlatan az elmúlt hetekben az edzőteremben készült és most már labdás edzéseket végez a pályán, ezáltal egy lépéssel közelebb került a visszatéréshez. Egyelőre hivatalosan nincs kitűzve konkrét időpont Ibrahimovic visszatérésére, azonban a jelek szerint februárban láthatjuk újra a pályán Rossoneri-mezben és Zlatan azon dolgozik, hogy a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntőre játékra kész állapotban legyen.

Stefano Pioli a Lazio elleni mérkőzés előtt megerősítette, hogy Ibra felépülése jól halad, azonban még nem végez teljes értékű edzésmunkát a csapattársakkal.

A 41 éves klasszisnak még fontos célkitűzései vannak a 2022/23-as szezonban és 8 találatra van attól, hogy elérje a 100 gólt Milan-mezben. Ráadásul ha betalál a Tottenham ellen, akkor ő lesz a Bajnokok Ligája történetének legidősebb gólszerzője.