Ibrahimovic szavai az udinei vereség után

Zlatan Ibrahimovic nagyon büszke arra, hogy viselhette a csapatkapitányi karszalagot a Milanban és megdöntötte a legidősebb gólszerző rekordot. A svéd klasszis kissé kifakadt az Udinese elleni 3-1-es vereség után és úgy véli, hogy bajnoki címvédőként nagy nyomás nehezedik rájuk, de nem lehet úgy játszani a pályán, mint ezen az estén.

„Ha olasz bajnokként lépsz pályára egy mérkőzésen, akkor minden egyes csapat számára egy célpont és egy motivációforrás vagy. Idén minden meccsen nyomás alatt játszunk. Ez ilyen, amikor egy nagy klubban játszol. Mindenki meg akarja verni a Milant, mert mi vagyunk az olasz bajnoki címvédők. Nézzük meg az Udinesét, akik úgy ünnepeltek a góljuk után, mintha egy döntőben lőtték volna. De ez így van rendjén, mert az olasz bajnok ellen találtak be. Sajnos a csapatunknak nincs tapasztalata, hogy milyen olasz bajnokként játszani, ezért jönnek ezek a hullámvölgyek. Nem tudtunk minden mérkőzésen magas szinten teljesíteni és képtelenek voltunk mindig a legjobb formánkat hozni. Ez nem mentség, hanem magyarázat arra, ami történt.” – mondta Ibra.

„Nem volt könnyű, egy fizikálisan erős csapattal játszottunk. Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Nem a képességeinknek megfelelően játszottunk. Nem mentegetőzöm, de ezen a héten mindent megtettünk azért, hogy ne veszítsük el ezt a meccset. Nem volt meg az egyensúly. Tavaly jól játszottunk ellenük idegenben és hazai pályán is. Dolgoznunk kell tovább és kielemezni minden olyan mérkőzést, amelyen nem mentek jól a dolgok. A legutóbbi meccsnek semmi köze nem volt ehhez a bajnokihoz. Hinnünk kell magunkban és abban, amit csinálunk.”

„Nagy büszkeség számomra, hogy viselhettem a csapatkapitányi karszalagot. Nem kis dolog egy olyan klubot képviselni, mint a Milan. Sajnálom, hogy nem volt elég erőm ahhoz, hogy mindenkinek tudjak adni belőle, hogy megnyerjük a mérkőzést. Büszke vagyok, hogy beléphetek a klub történetébe. Ez egy nagyszerű klub, hatalmas történelemmel és kiváló játékosokkal. Ott van a nevem a történelem könyvben és ez nagyon sokat jelent nekem. Ez a gól nem eredményezett három pontot, amit szerettem volna. A meccs sajnos nem úgy sikerült, de jól éreztem magam azok után, hogy 14 hónapja nem játszottam kezdőként. Az a fontos, hogy jól érezzem magam. Ha olyan jó vagyok, mint ezen a meccsen, akkor nincsenek kétségeim. Még mindig hiszek magamban. Nem tudom, hogy örülök-e a rekordnak, azt mondanám, hogy inkább fiatalnak érzem magam.”

„Szerintem még vannak izgalmak a karrieremben. A mérkőzés előtt Ismael [Bennacer] odajött hozzám és azt mondta, hogy azt szeretné, hogy ha én lennék a csapatkapitány. Azt válaszoltam: »Rendben, leveszem rólad ezt a nyomást.« A lehető legjobban felkészültem és jól ment. Sajnos a meccs nem alakult jól, emelnünk kell a szintet. Nagy a felelősségem, mindenben segítenem kell a csapattársaimnak. Le kell vennem a nyomást sokukról és többé-kevésbé ezt csinálom, amióta visszatértem a Milanhoz.”

„A jövőm? Ha jól vagyok, akkor folytatni akarom. Azok a játékosok, akik abbahagyták, később panaszkodtak emiatt. Ha jól érzem magam, akkor még többre vagyok képes. Túl sokat szenvedtem az elmúlt 14 hónapban és bosszút akarok állni. Boldog vagyok a Milanban, a klubon múlik, hogy mit szeretnének és milyen elképzelésük van. Én itt vagyok és rendelkezésre állok, de nem sietek.”

„Leao? Tűzben kell őt tartanunk. Jelenleg nem tűnik boldognak, de mindent megteszünk, hogy boldoggá tegyük és azt csinálja, amit tud a pályán. Nagy nyomás nehezedik rá és sokat beszélnek róla. Semmivel nem lett rosszabb játékos, mint amilyen egy évvel ezelőtt volt. Valójában most még erősebb, csak meg kell találnia az egyensúlyt és a legjobbat kihozni magából a pályán.”

„Tizenegyes? Véleményem szerint már az elsőt is jól lőttem, de a kapus remekül védte. Aztán jött a második rúgás, amikor már azt gondoltam, hogy most a kapussal együtt belövöm a labdát a hálóba.” – tette hozzá mosolyogva.