Ígéretes ifjúsági sikerek

Elégedett a solihulli ifjúsági B korosztályú öttusa Európa-bajnokságról két arany- és három ezüstérmet hozó fiúk-lányok teljesítményével Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. A szakember szerint ígéretes a jövőre nézve, hogy a fizikai számokban az élmezőnyhöz tartoznak a magyarok.

reb Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, remekül szerepeltek a 15-16 éves öttusázók az angol városban, Solihullban rendezett ifjúsági B korosztályú Európa-bajnokságon: a Soponyai Dávid, Horváth Barnabás, Tamás József alkotta fiúcsapat, valamint a Bőhm Csaba, Soponyai fiúváltó is győzött;  ezüstérmes lett egyéniben Soponyai, továbbá a lányok között Gulyás Michelle és a Gulyás, Péter Rebeka, Turbucz Anna leánycsapat.

ottusa_csapat

Sikeres küldöttség, Solihull  •  Fotó: Verrasztó Gabriella

Kállai Ákos utánpótlás-kapitány dicsérte a fiúkat és lányokat is, akik jól hozták, amit tudtak, sőt olykor többet is.

„A fiúk között nem Soponyai Dávidtól reméltem az érmet – kezdi az értékelését a szakember. – Sosem volt kérdés, hogy eljut az Európa-bajnokságra, és stabil tag lesz, de kicsit meglepett, mennyire jól összeszedte magát a kombinált számra. Most ugyan nem láttam (Kállai ezúttal nem tartott a válogatottal – A szerk.), de mondhatom: még nem láttam így versenyezni. Remek erény, hogy az év legfontosabb megméretésén hozta a legjobbat.”

Kállai Bőhm Csabától remélte a dobogót, csakhogy a helyszínre érkezést követően a fiú erős migrént kapott. Olyan rosszul volt, hogy az állapota még az indulását is kérdésessé tette, azért nem kapott helyet a csapatban. Az előzmények után kiváló az egyéni ötödik hely, míg két nappal később Soponyaival nyert is a váltóban.

A lányok között Gulyás Michelle állhatott a dobogó második fokára, míg az idei szezonban a lövészettel küzdő Sarcia Borbála ugyancsak pontszerző lett (5.), miután a szakemberek tanácsát megfogadva kezelte a fegyvert.

„Azt hittük, kijött a gödörből” – jegyezte meg Kállai arra utalva, hogy a lányváltóban viszont elrontotta az első lövősorozatot, és megengedhetetlenül nagy hátrányba került. Igaz, Gulyás Michelle-lel párban így is csak alig maradt le az éremről, negyedik lett.

„A sikerekben döntő szerepe van annak, hogy úszásban szinte mindegyik magyar induló a nemzetközi élmezőnybe tartozik. Ahogy haladunk előre a korosztályokban, egyre kevésbé meghatározó az úszás, viszont ha nem megy, eléggé el lehet rontani vele az összteljesítményt. Fontos ugyanakkor, ki hogyan szerepel a fizikai számokban, s ígéretes a jövőre nézve, hogy azokban a fiúk és a lányok is jók.”

Az Eb legeredményesebbje Soponyai Ákos lett, róla itt írtunk.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS