Ígéretes korosztály

A felnőttek szófiai Európa-bajnokságát követően utánpótlás-esemény, az ifjúsági A korosztály öttusa-világbajnoksága következik Írországban, Limerickben. Kállai Ákos utánpótlás-kapitány egyéniben pontszerzést, csapatban dobogós helyezést vár a fiúktól-lányoktól.

reb   Tapasztalt és világversenyen kevésbé rutinos öttusázók elegye alkotja az ifjúsági A korosztályú, azaz a 17-18 éves öttusázók csütörtökön kezdődő világbajnokságát az írországi Limerickben. A viadalt a helyi egyetem területén rendezik.

Ami a magyarokat illeti: Szép Balázs a fiatalabbak tavalyi kontinensviadalán három aranyérmet szerzett, igaz, a négy tusa Eb-je azért más kávéház (lovaglást abban a korcsoportban még nem rendeznek).

szep_balazs

Szép Balázs egy éve három aranyérmet is szerzett az eggyel fiatalabb korosztály kontinensviadalán  •  Forrás: MÖSZ

A csapatban nem, de egyéniben szereplő Gulyás Michelle-től sokat vár Kállai Ákos utánpótlás-kapitány, hiszen a KSI leánya súlyos sérülésből, bokatörésből felépülve teljesített ígéretesen a hazai versenyeken. Barta Luca pedig minden számban remekel, a pontszerző helyezésre, netán dobogóra pályázók egyike.

„A lányok fizikálisan erősek, a fiúknál viszont sűrű a mezőny, nem lesz könnyű érvényesülni – jelzi Kállai. – Mindenesetre ebben a korosztályban látom a potenciált. A juniorok is jók, de ez a társaság nagyon egyben van, igazi csapat. Az olimpiai bajnok Török Ferenc hangoztatta mindig, legyen egységes a csapat, és akkor egyéniben is mindenkinek jobban megy. Saját tapasztalatból is tudom, hogy ez mennyire igaz. Nyugodtan várom az Európa-bajnokságot, mert jók a fiúk-lányok, csapatban mindenképpen dobogóra várom őket.”

IFJÚSÁGI A KOROSZTÁLYÚ VILÁGBAJNOKSÁG, LIMERICK (ÍRORSZÁG)
A magyar versenyzők
Fiúk. Egyéni, csapat:
Burcsik Barnabás, Szép Balázs, Kardos Bence, Gaál András (csak egyéni). Váltó: Hegedűs László, Salga Gergő
Leányok. Egyéni, csapat: Barta Luca, Strobl Anita, Varga Eszter, Gulyás Michelle (csak egyéni). Váltó: Gulyás Michelle, Szárcsa Borbála
Mix váltó: a helyszínen dől el

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS