Így értékelt Pioli a Lazio elleni siker után

Stefano Pioli, a Milan trénere elégedetten nyilatkozott a Lazio legyőzése után és úgy véli, hogy a csapat sokkal frissebb, felszabadultabb és jobb volt a pályán az ellenfélnél. Az olasz szakember kitért Rafael Leao sérülésére, a szerdai Inter elleni derbire és elismerő szavakkal illette Ismael Bennacert illetve Theo Hernándezt is.

„Jól játszottunk, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és irányítottuk a játékot. A szünet után jobban is teljesíthettünk volna, hiszen több lehetőségünk is volt, hogy növeljük az előnyünket és még több gólt szerezzünk. A dominanciánkat figyelembe véve még több volt bennünk. Ugyanakkor idén ez volt az első alkalom, hogy ilyen melegben játszottunk. A hőség kissé elszívta az energiánkat a mérkőzés előrehaladtával. Ez egy nagyon fontos győzelem volt, mert tudjuk, hogy a bajnokságban lemaradásban vagyunk és nem akarjuk, hogy a jelenlegi pozíciónkban zárjuk a szezont. A következő bajnoki mérkőzésekre fogunk koncentrálni, de mindenekelőtt most a figyelmünk a Bajnokok Ligájára összpontosul.” – nyilatkozta Pioli.

„Beszéltem Leaóval és nyugodtnak illetve higgadtnak tűnt. Kisebb izomfájdalmat érzett és nem kellene, hogy ez komoly legyen. Rafa 100 százalékos állapotban volt a mérkőzés előtt, ellenkező esetben nem küldtem volna pályára. Soha nem állítok be olyan játékost, aki nem 100 százalékos. Rafa rendben volt és remélem, hogy nincs semmi komoly és szerdán játszani fog. Leao egyértelműen kulcsjátékosnak számít a csapatunkban és a helyettese kiválóan teljesített a Lazio ellen. Ez azt mutatja, hogy a csapat kvalitása a különbséget jelenti és emellett vannak mérkőzést eldöntő játékosaink.”

„Bennacer? Védekezésben és támadásban is remekül játszott. Jól helyezkedett, nagyszerűen tört be a tizenhatoson belülre. Ő egy erős játékos, akinek a játékstílusa megköveteli, hogy fizikálisan rendben legyen. Ha fizikálisan 100 százalékos állapotban van, akkor top szintű játékosnak számít. A három középpályással minden bizonnyal tömörebb, szilárdabb és kiszámíthatatlanabb csapat vagyunk. Rugalmas játékosaink vannak, például Tonali kicsit feljebb játszott és gyakrabban húzódott ki. Bátran tudom őket használni a támadások felépítésében és ez nagyon fontos egy edző számára.”

„Látszott a különbség a pályán a két csapat között. Azt hiszem, hogy a Lazio csak néhány változtatást eszközölt szerdához képest, míg nálunk sok módosítás volt. Frissek és felszabadultak voltunk a pályán. Szerda estig lesz időnk regenerálódni, a BL-mérkőzés teljesen más lesz. Minden energiánk meglesz ahhoz, hogy fontos meccset játsszunk egy erős ellenféllel szemben. Készen fogunk állni.”

„Theo Hernández gólja? Ez egy fantasztikus gól volt, ahogy tavaly az Atalanta elleni találata is. Ő egy nagyszerű játékos. Ez egy fárasztó és nehéz szezon, a világbajnokság után vissza kellett nyernie az erejét. Theo bizonyítja, hogy a legmagasabb szinten tud játszani és biztosan megszállottja annak, hogy a világ legjobb szélsőhátvédjévé váljon.”

„Jó formában vagyunk, de nem vagyunk boldogok a legutóbbi eredményeink miatt. Ahogy a mérkőzés előtt mondtam, ezt megelőzően 6 mérkőzésen keresztül veretlenek voltunk, de 4 döntetlen és 2 győzelem helyett 4 győzelem és 2 döntetlent érdemeltünk volna a teljesítményünk alapján. A befejezésekben pontosabbnak és hatékonyabbnak kell lennünk, de a csapat jó formában van. Nagy meggyőződéssel, elszántsággal és energiával vágunk neki az Inter elleni derbinek. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk a következő szintre lépni. Hihetetlen volt az eddigi előrehaladásunk a Bajnokok Ligájában. Senki nem tartott minket esélyesnek a Tottenham és a Napoli ellen sem. Most pedig kevesen gondolják, hogy esélyesek vagyunk az Inter ellen, ezért rajtunk a sor, hogy bebizonyítsuk, képesek vagyunk rá.”