Így fordította meg Hamilton a szezon menetét

F1

2016. július 17. vasárnap, 16:09

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Daimler Media Site

A brit pilóta ritkán látott balszerencse-sorozattal kezdte meg 2016-os hadjáratát, de a Monacói Nagydíjtól kezdve négyszer nyert öt futam alatt? Mi lehet a titka remek formájának?

Persze könnyű lenne a balszerencsére fogni, hogy Nico Rosberg zsinórban négy győzelmet aratott az idény elején, hiszen Lewis Hamiltont többször is technikai hibák hátráltatták. De az is tény, hogy ő maga sem volt túl összeszedett, különösen a rajtokat tekintve: Melbourne-ben a két Ferrari, Bahreinben és Barcelonában pedig csapattársa rajtolta le – utóbbi két esetben balesetbe is keveredett, igaz, csak a Spanyol Nagydíjon történt incidens bizonyult számára végzetesnek.

A brit nemrég azt nyilatkozta az esetről, hogy karrierje végéig őrizni fogja, hogy mi történt valójában azon a hétvégén, Nico Rosberg pedig azt mondta, hogy bár a szezon elején szerencsés volt, ez mára már elmúlt, így egyenlő esélyekkel vághatnak neki a szezon második felének – ami valóságban is így van, lévén csak egy pont különbséggel állnak a tabella élén.

„Őszinte leszek: ha nem lettek volna problémáim, például Sanghajban, úgy érzem, nyerhettem volna ott” – idézte Hamiltont az F1i.com. „És még hol? Talán Oroszországban. Nagyszerű tempóm volt, aztán mégis Nico nyert. Többször győzhettem volna, és nehéz volt lenyelni a megbízhatósági problémákat – főleg abban az esetben, ha a világbajnoki címért akarsz harcolni.”

„De Barcelona után úgy éreztem, hogy képes voltam egy erős mentális hozzáállás kifejlesztésére – ezért tartok most ott, ahol, és nyerte meg valamennyi versenyt a ki tudja mennyiből – továbbra is így szeretném folytatni” – tette hozzá a brit. Az a ki tudja mennyi verseny pontosan négy győzelem az ötből – ezalatt csökkentette Hamilton 43-ről egy pontra hátrányát a Magyar Nagydíj előtt.

Forrás: www.formula.hu – RSS