Ilyen lesz a Formula-E új berlini pályája

Formula-E

2016. február 15. hétfő, 15:07

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Formula-E

Amióta kiderült, hogy a berlini Tempelhof-repülőtér nem alkalmas a Formula-E fogadására, azóta zajlottak a tárgyalások egy új helyszínről – most végre kiderült, milyen pályán vendégeskedik a sorozat.

Nagy csinnadrattával harangozták be anno a berlini repülőtéren rendezett ePrix-t, de a Tempelhof alkalmatlanná vált további versenyek rendezésére, miután a helyszínt menekülttáborrá alakították át. Később volt szó róla, hogy Münchenbe, vagy akár a Norisringre látogathat a Formula-E, de a helyiek és a sorozat képviselői is Berlint tartották a legalkalmasabbnak arra, ahol kijelölhetik az új helyszínt.

A május végére tervezett hétvégével kapcsolatos találgatások most véget értek, ugyanis a Formula-E hivatalos honlapján tették közzé, hogy kijelölték az új pályát a német fővárosban. Az Alexanderplatz és a Strausberger Platz között kijelölt, 2030 méteres aszfaltcsík egyelőre a berlini önkormányzat hivatalos elfogadására, valamint az FIA homologizációjára vár, de mindkét fél azon dolgozik, hogy a mezőny ide látogathasson majd három hónap múlva.

„Fantasztikus, hogy sikerült új helyszínt találni Berlinben, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett ennek az ilyen rövid idő alatti megvalósításában” – idézte a sorozat honlapja a Alejandro Agagot, a széria első emberét. „Németország nagyon fontos piac a Formula-E számára, mint a logisztikai partnerünk, a DHL, valamint a támogató autókat szállító BMW hazája. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók kedvelni fogják a pályát, és nagy sikert arat majd.”

 

Forrás: www.formula.hu – RSS