Indul a kölyökidény

Az előző szezon 5. és 8. helyezettjének összecsapásával indul az U14-es jégkorongbajnokság alapszakasza. A nyitányon az UTE a Győri NEMAK ETO együttesét fogadja.

STJ Noha a kölyökbajnokság alapszakasza csak pénteken (ma délután) rajtol, ez nem azt jelenti, hogy a szezon is most kezdődne. A csapatok már túl vannak a selejtezőkörön, amelynek eredményeként kialakult a négy csoport mezőnye.

Címvédőként kezdi az U14-es alapszakaszt a MAC Budapest

Címvédőként kezdi az U14-es alapszakaszt a MAC Budapest

A 2016–17-es bajnokságra összesen 34 együttes nevezett. A legerősebb ágon, az I. csoportban lévő tucatnyi helyre 18 együttes pályázott. A kvalifikáció eredményeként az UTE és a Győri NEMAK ETO mellett a Pesterzsébeti HC, a DVTK Jegesmedvék, a Ferencváros, a Debreceni HK, a MAC Budapest, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia A és B csapata, az ISK-Gyergyószentmiklós, az ISK-Csíkszereda és a Felcsík SK került az „elitbe”. A gyergyói gárda újonc; csakúgy, mint a teljes mezőnyben a Debreceni HK B együttese, a Jászberényi SE és a White Sharks HC is. Az említett kvalifikációs a rostán a MAC Budapest B, a Gepárd JE, az Egerszegi Titánok, a Vasas, a Dunaújvárosi Acélbikák és a KHM hullott ki, de természetesen nekik sem ért véget a bajnokság, hiszen a II. csoportban 10, a III. csoportban és a IV. csoportban pedig 6-6 csapat verseng az alapszakaszban.

Ami a folytatást illeti, az I. csoport 12 csapata egy oda-vissza kört játszik, azaz valamennyi együttesre 22 meccs vár. A II. csoport szereplői 18, a III. és a IV. csoportban versenyzők pedig 15-15 találkozót vívnak a reguláris szakaszban. Ezt követi a rájátszás. Az I. csoport résztvevői közül az alapszakasz 1–3. helyezettje 3, 2, illetve 1 bónuszpontot visz majd magával. A playoffban az 1–4., az 5–8. és a 9–12. helyezettekre még egy oda-vissza kör is vár, azután pedig a két legjobb vívja az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntőt.

A címvédő a MAC Budapest, amely a legutóbbi fináléban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát győzte le meglehetősen simán, összesítésben 3-0-ra, s ezzel megvédte bajnoki címét. Az első találkozó 5-1, a második 4-1, a harmadik pedig 11-3 lett a fővárosi együttes javára. Így aztán aligha meglepő, hogy a kanadai táblázat élén két MAC-hokis végzett: Schlekmann Márk lett az első 149 ponttal (75+74), a második pedig Keresztes Levente 144 ponttal (70+74). A kapusok közül a legjobb statisztika az újpesti Majoros Dániel neve mellé került, ő 16 meccsen átlagban 1,42 gólt kapott.

Az UTE és a Győr a selejtező keretében ezen az őszön egyszer már megmérkőzött egymással. Akkor a Megyeri úton 9-0-ra nyertek a lilák. Érdekesség, hogy az ETO keretének tagja volt a védő Gengeliczky Dorottya is, hiszen ebben a korosztályban még együtt szerepelnek a fiúk és a lányok.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS