Inzaghi a 2012-es búcsúról és az edzői karrierről

Filippo Inzaghi, a Milan korábbi klasszis csatára több mint 10 évvel ezelőtt fejezte be játékospályafutását és elmondása szerint nem is képzelhetett volna szebb búcsút annál, minthogy a Curva Sud előtt gólt szerzett az utolsó mérkőzésén.

2012. május 13. Ekkor játszották az utolsó mérkőzésüket a Milan szenátorai és Inzaghi mellett Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso és Gianluca Zambrotta is búcsúzott a San Siro közönségétől. Inzaghi számára meseszerűen alakult a meccs, hiszen 1-1-es állásnál csereként lépett pályára és 15 perccel később bevette az ellenfél kapuját, amellyel a Milan megnyerte az összecsapást a Novara ellen.

“Lehetőségem lett volna folytatni a játékot, mert jól éreztem magam és ismét gólokat szereztem volna. De ha visszagondolok a Novara elleni utolsó mérkőzésemre és arra a pillanatra, amikor gólt szereztem a Curva Sud előtt, akkor nem is képzelhettem volna ennél szebb búcsút.” – mondta Inzaghi a visszavonulásáról.

“Ha belegondolok, hogy hol tartok ma, akkor úgy vélem, hogy abban a pillanatban helyes döntés volt abbahagyni a futballt. Nem tudtam volna többet kihozni a játékomból. Gallianinak köszönhetően elkezdtem edzősködni, most már élvezem ezt a munkát és boldog vagyok a kispadon. Így kellett történnie, ez volt a legjobb. Még edzőként is sikerült örömöt és elégedettséget szereznem, emlékszem a Viareggio kupa megnyerésére, ami számomra felért egy bajnoki címmel.”

Pippo a visszavonulását követően a Milan U17-es csapatát irányította, majd a Primavera csapat edzője lett. 2014-ben Clarence Seedorf menesztése után Inzaghit nevezték ki az első csapat élére, viszont egy szezon után távoznia kellett. Jelenleg – 2022 nyara óta – a másodosztályú Regginát irányítja.

“Igen, talán túl fiatal voltam, amikor kineveztek edzőnek a Milan első csapatánál. Akkoriban fiatal edzőként változó időszakban voltam, de emlékszem, hogy soha egyetlen játékosom sem volt tiszteletlen velem. A Milannál szerzett edzői tapasztalatom megerősített.”

“Pioli? Nagyon jó munkát végzett és jó döntéseket hozott. Megérdemelték a Scudettót és most remélem, hogy a Bajnokok Ligájában is jól fognak teljesíteni. Egyértelmű, hogy vannak erősebb csapatok, de véleményem szerint az olasz csapatok a végsőkig versenyben lehetnek.”