Irány Lima!

Nincsenek vérmes reményeik a magyar ifjúsági tollaslabdázóknak a perui világbajnokságon. A szakvezetés is csupán a tisztes helytállást és a tapasztalatszerzést várja el a játékosoktól.

Pusztai Viola Először vesz részt világbajnokságon a magyar ifjúsági tollaslabda-válogatott. A szakvezetés a realitásoknak megfelelően a tisztes helytállást tűzte ki célul a négy fiatal elé, aki Peruban nemcsak játszhat a legjobbak ellen, de sokat is tanulhat tőlük.

Így véli ezt a magyar válogatott bolgár szövetségi kapitánya, Jaszen Boriszov, aki csak annyit kért a játékosoktól, hogy nyújtsák azt világbajnokságon, amit az edzésen gyakoroltak.

Madarász Réka Fotó: Andre Jahnke

Madarász Réka  •  Fotó: Andre Jahnke

− Nincsenek nagy álmaink, ha a fiatalok kihozzák magukból a maximumot, akkor én már elégedett leszek. Tudjuk, hogy a csapatverseny csoportmérkőzésein nem lesz sok esélyünk nyerni, hiszen rendkívül erős ellenfelekkel kerültünk össze. Inkább az a cél, hogy a versenyzők minél több tapasztalatot szerezzenek, amit a jövőben hasznosíthatnak.

A november 4-én, szerdán kezdődő világbajnokság első hetében rendezik a csapatversenyt. Magyarország Hongkonggal, Németországgal, Franciaországgal és Kolumbiával került azonos csoportba, utóbbi kivételével az összes vetélytárs az élmezőnyhöz tartozik.

− Negyven csapat indul a világbajnokságon, a magyarok továbbjutási esélyei olyanok, mintha a labdarúgó-válogatottnak kellene négy sokkal nagyobb játékerőt képviselő válogatottat megelőznie a világversenyen való részvételért – mondja Csorba József, a szövetség elnöke. – Azzal az útravalóval engedtük el a játékosokat Limába, hogy az utolsó pillanatokig küzdjenek, s ha így lesz, már büszkék leszünk rájuk.

A második héten az egyéni versenyben mutathatják meg magukat a magyarok, a fiúk mezőnyében a pécsi Multi ASE két versenyzője, Szenjai Balázs és Pytel Bence, a lányoknál az OSC-s Madarász Réka, illetve a Tisza TSE tollaslabdázója, Sándorházi Vivien.

A felkészülést a pécsi Multi Alarm edzőközpontban végezte a csapat. Az ifjúságiaknak lehetőségük volt a magyar bajnokcsapat felnőttjátékosaival edzeni, valamint az éppen ott edzőtáborozó külföldiekkel is gyakorolhattak.

A november 15-ig tartó világbajnokság eseményeit a hivatalos honlapon lehet követni: ITT

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS