Ismert Leao fizetési igénye a Milan felé

Az elkövetkező hetek illetve hónapok nagyon fontosnak ígérkeznek Rafael Leao szerződésének meghosszabbítása ügyében, akiről továbbra sem tett le a Chelsea.

A portugál válogatott játékos a Rossoneri támadó-szekciójának egyik, ha nem a legfontosabb eleme és óriási fejlődésen ment keresztül, ezáltal az előző idény óta meghatározó játékossá nőtte ki magát. Így nem meglepő, hogy már egy ideje téma az új szerződés és a béremelés.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Rossoneri vezetőségének egyik legfontosabb prioritása Leao 2024-ig szóló szerződésének meghosszabbítása. Ezen a téren az elkövetkező hetek illetve hónapok nagyon fontosak lesznek a tárgyalások sikeres lezárása céljából. Fabrizio Romano információi szerint a Chelsea a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban szóbeli ajánlattal kereste meg Paolo Maldinit és mintegy 70 millió eurót + bónuszokat (összesen körülbelül 85 millió eurónak megfelelő összeget) kínált Leao játékjogáért. Ezt a Milan határozottan visszautasította, azonban a londoni együttes egyáltalán nem tett le a 23 éves játékosról és a januári mercato alatt újra megkísérli a leigazolását.

A Gazzetta megjegyzi, hogy Leao siet és szeretné minél hamarabb aláírni az új kontraktusát, amely jelentős fizetésemelést tartalmazhat. Az olasz lap szerint a portugál futballista nettó 7 millió eurós fizetést szeretne kapni a Milannál, ami pontosan ötszöröse annak, amennyit jelenleg éves szinten keres (1,4 millió euró) a 2019-ben aláírt kontraktusa értelmében.

Ezzel szemben a Milan vezetősége hajlandó a bérigénynél kissé alacsonyabb, körülbelül 6 millió eurós fizetést adni Leaónak, aki ezzel toronymagasan a csapat legjobban kereső játékosává válna.

Ugyanakkor van egy meglehetősen lényeges – a Milan számára külső – tényező, amely nagy hatással van a Leao hosszabbításáról szóló tárgyalásokra. Ez nem más, mint a játékos jogi csatája a Sporting CP-vel. Rafának körülbelül 16,5 millió eurós kártérítést kellene fizetnie a Sportingnak, amiért 2018-ban egyoldalúan szerződést bontott a portugál klubbal.