Ismét Magyarország nyerte a V4 Olimpiai Reménységek úszóviadalát

A szokásos magyar-lengyel párharcból a hazai fiatalok kerültek ki győztesen: a Tüske-uszodában rendezett, kétnapos V4 Olimpiai Reménységek úszóviadalán 41 ponttal sikerült megelőzni a nagy vetélytársat. A csehek végeztek a harmadik, a szlovákok a negyedik helyen.

„Az itt szereplő fiatalok közül többen a brisbane-i olimpiai csapat tagjai lehetnek, de akár már 2028-ban, Los Angelesben is rajthoz állhatnak néhányan, ha sikerül töretlenül fejlődniük” – mondta a V4-viadal szombati megnyitóján Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, aki aztán saját nyelvükön üdvözölte mindhárom vendégcsapat tagjait.

A kétnapos versenyen végig fej-fej mellett haladt a magyar és a lengyel együttes, végül 484-443 arányban sikerült a riválisokat felülmúlni, míg érmek tekintetében 47-42 volt a szaldó – a 38 számból egyébként 22-ben született magyar győzelem.

„Ez a korosztály most kezdi megmutatni magát, egy ilyen verseny mindig óriási lehetőség ahhoz, hogy valakinek a pályafutása elinduljon – mondta az eseményen Selmeci Attila, a MÚSZ szakmai alelnöke. – Ha visszagondolok, Milák Kristóf is így kezdte, ehhez hasonló, kisebb viadalokon aratta az első sikereit, mielőtt junior Európa-bajnok lett 2016-ban. Őszintén remélem, ebből a korosztályból is kikerül több olyan tehetség, akikkel aztán komolyabb nemzetközi versenyeken is találkozunk majd.”

Krajnyák György utánpótlás-kapitány egy ritkábban emlegetett szempontrendszerről beszélt a V4 kapcsán: „Ez a verseny kiváló alkalom arra, hogy megismerhessük azokat a fiatalokat, akiket hamarosan szeretnénk beépíteni az EYOF-csapatba és később a juniorválogatottba. Nem is elsősorban az időket figyelem ilyenkor, hanem a mentalitást, a szellemiséget, a küzdenitudást – márpedig egy ilyen nemzetközi felmérő tökéletesen szolgálja ezt a célt.”

V4 Olimpiai Reménységek Versenye

Pontverseny

  1. Magyarország 484
  2. Lengyelország 443
  3. Csehország 273
  4. Szlovákia 222

Éremtábla

Magyarország    22-15-10 – 47

Lengyelország    14-17-11 – 42

Csehország              2-2-7 – 11

Szlovákia               0-4-10 – 14

A Ismét Magyarország nyerte a V4 Olimpiai Reménységek úszóviadalát bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.