Ismét munkába állhat a Boca Juniors korábbi edzője – sajtóhír

Megbízható dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a chilei rekordbajnok készül kinevezni a Boca Juniors előző edzőjét a kispadjára…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Germán García Grova beszámolói értelmében megszületett a megegyezés arról, hogy a legutóbb a Boca Juniors csapatát irányító Jorge Almirón a chilei Colo-Colo vezetőedzője lesz, miután a felek kétéves szerződést készülnek kötni egymással.

Az 52 éves argentin tréner tavaly áprilistól novemberig irányította  apatinás fővárosi csapatot, azonban a Boca mindkét bajnoki kiírásban gyengén szerepelt vele. Almirón kezei alatt ugyanakkor hősies menetelést mutattak be a Libertadores-kupában, három párharcot tizenegyesekkel nyert meg, ám a döntőben hosszabbításban alul maradtak a Fluminensével szemben, néhány nappal a finálét követően pedig a tréner lemondott a posztjáról.

Almiórn az eddigi legnagyobb sikerét a Lanús edzőjeként érte el, amikor 2016-ban bajnoki címet szerzett a csapattal. Azon kívül olyan argentin csapatokat irányított az elmúlt években, mint a Godoy Cruz, az Independiente vagy a San Lorenzo, de volt egy második, kevesebb sikert tartogató szerepvállalása is a Lanúsnál 2021 decembere és 2022 júliuasa között. Almirón Mexikóban és Kolumbiában is edzősködött, valamint több ízben volt a spanyol Elche trénere, melyet öt meccs erejéig 2022 őszén is irányított.

A 33-szoros chilei bajnok Colo-Colo a 2023-as országos bajnokságban némi meglepetésre csak a harmadik helyen végzett a Huachipato és a Cobresal mögött.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Ismét munkába állhat a Boca Juniors korábbi edzője – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.