Ismételt a Real

A tavalyi győztes Real Madrid nyerte meg a székesfehérvári Szent István-kupát. A magyar U16-os válogatott is kitett magáért, folyamatosan javuló játékkal szerezte meg a bronzérmet.

Lakner Gábor Akárcsak tavaly, idén is a Real Madrid nyerte meg az U16-os fiú kosárlabdacsapatok számára kiírt székesfehérvári Szent István-kupát. A döntőben a magyar érdekeltségű StellaAzzura Romát múlta felül 80-71-re, amelyben pályára lépett a 230 centire nőtt, azzal Európa legmagasabb játékosának számító Bobróczky Róbert és az aradi center mellett vendégjátékosként a 13 éves szegedi Maronka Zsombor is lehetőséget kapott.

Magyarorszag_u_16 Szent István

A magyar U16-os válogatott

Kitett magáért a magyar U16-os válogatott is, amely két győzelmet követően megszorongatta a Real Madridot, majd a bronzmérkőzésen 89-75-re lépte le a Partizan Beograd együttesét. A vasasos Somogyi Ádámot beválasztották az All Star-csapatba, a legjobb edző a válogatottat irányító Váradi Attila lett, a legjobb magyar válogatottnak járó díjat pedig a szombathelyi Dancsecs Andrásnak ítélték.

Az eredmények helyett a csapattá érést és a folyamatos javulást emelte ki Váradi Attila, aki már a harmadik nemzetközi tornán tesztelhette játékosait:
„Nagy különbség volt, hogy míg korábban válogatottak ellen léptünk pályára, amelyeket elsősorban egyénileg jól képzett játékosok alkottak, most klubcsapatok ellen szerepeltünk. A taktikai repertoárjuk jóval nagyobb volt, így rendkívül komoly erőpróbát jelentett a torna. Ahogy korábban, most is meccsről meccsre javultunk. az első kettő döcögősebb csapatjátéka után a harmadikon és a negyediken már egész szépen játszottunk. Sok hibánk előjött a tornán, elsősorban a védekezésünkön kell javítanunk.”

A szakember nem akar jóslatokba bocsátkozni, de úgy érzi, mocorog valami a mostani U16-os garnitúrában.
„Ez a korosztály képes lehet szép eredményre. Sok olyan játékos szerepel benne, aki ha nem is most, az U16-os Európa-bajnokságon, de később meghatározó tagja lehet a csapatnak, és akár felnőttként is eljuthat a válogatottságig. Ki kell emelnem a klubedzők munkáját, hiszen mi kapott anyagból dolgozunk. Nekik köszönhetően olyan játékosok érkeztek a válogatottba, akik téthelyzetben is képesek teljesíteni.”

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a hetedik helyet szerezte meg a nyolccsapatos tornán, amelyen Európa elitje vett részt. A helyosztón 71-61-re győzte le a török Fenerbahçét, hektikus mérkőzésen Takács Milán 24 pontja segítette a sikerhez a hazai együttest. A csapat legjobbjának Heinrich Zsombort választották meg.

A Szent István-kupa végeredménye
1. Real Madrid (spanyol), 2. StellaAzzura Roma (olasz), 3. Magyar U16-os válogatott, 4. Partizan Beograd (szerb), 5. Cibona Zagreb (horvát), 6. Bayern München (német), 7. DKKA, 8. Fenerbahçe (török)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS