Itthon sikerülhet

Hétfőn kezdi el a közös felkészülést a junior jégkorong-válogatott a december 11-én kezdődő budapesti divízió I/B csoportos vb-re.

STJ Rohamosan közeleg az évad egyik legjelentősebb hazai jégkorongos eseménye, a divízió I/B csoportos világbajnokság. A tornának december 11–17. között a káposztásmegyeri Jégpalota ad majd otthont. A juniorválogatott hétfőn kezdi el a közös munkát a felnőtt nemzeti együttest is irányító Rich Chernomaz vezetésével.

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

 •  Fotó: jegkorongszovetseg.hu

Az U20-as együttesnek legutóbb november elején volt fellépése, akkor az asiagói Négy Nemzet Tornán vett részt. A nyitányon Szlovéniát hosszabbításban sikerült legyőzni 3-2-re, majd jött egy kissé kellemetlen vereség az olaszoktól (2-5), a zárás viszont annál örömtelibb lett, hiszen Franciaországot 2-1-re megverte a magyar csapat. Rich Chernomaz az olaszországi tapasztalatok fényében jelölte ki a vb-re készülő bő keretet. Összesen 32 hokis kapott meghívást edzőtáborba: 4 kapus, 12 hátvéd és 16 csatár. A kanadai szakember a fiatalok mellett tette le a voksát, hiszen a társulatból mindössze kilencen utolsó éves juniorok, viszont 13 ifi korú jégkorongozó is lehetőséget kap arra, hogy megküzdjön a kettő plusz 20 vb-hely egyikéért. Érdekesség, hogy tízen már légiósok, s közülük Stipsicz Bence meg Garát Zsombor a felnőtt nemzeti együttes keretének is tagja (Stipsicz legutóbb Asiagóban nem léphetett pályára, mert a Cedar Rapidsnál ragaszkodtak hozzá, hogy a klub rendelkezésére álljon). A tréningek mellett egy edzőmeccs is vár a keretre, mégpedig jövő szerdán a Zvolen ellen a Jégpalotában; ezt követően várható a végleges vb-keret kihirdetése.

Up,U20-vb-logo-2016A világbajnokságon Olaszország, Nagy-Britannia, Ukrajna, Lengyelország és Szlovénia lesz az ellenfél. A mieink újoncok a harmadik vonalban. Tavaly Litvániában vívták ki a feljutást, mégpedig százszázalékos teljesítménnyel, igencsak imponáló, +27-es gólkülönbséggel. A divízió I/B osztályban legutóbb 2015 áprilisában jártunk, akkor azonban Krakkóban nem sikerült kiharcolni a bennmaradást a kazah, az ukrán, a lengyel, a francia és a japán gárda ellenében. Most remélhetően előnyt jelent majd a hazai környezet is. Erre a szövetség igyekszik ráerősíteni, a mérkőzéseket ingyen lehet majd megtekinteni, azaz remélhetően jó hangulatban, sok néző előtt hokizhatnak a mieink. A cél a kiesés elkerülése, sőt, a csapat a középmezőnyt is megcélozza.

A bő keret
Kapusok: Bors Gergely, Szeles Martin (Ocskay JA), Kiss Bence (DVTK), Kovács Dávid (Langnau)
Védők: Kiss Roland (Casper Coyotes), Imre Patrik, Erdély Botond, Szabó Bence, Sándor Flórián (Ocskay JA), Sarcia Antonio, Tóth Gergely, Fejes Nándor (MAC), Bukor Rajmund (Vasas), Stipsicz Bence (Cedar Rapids), Bugár Gábor (Bodens HF), Garát Zsombor (Austin)
Csatárok: Bálint Tamás (Frankfurt), Révész Marcell (ZSC), Molnár Dávid (Debrecen), Kiss Zsombor (Davos), Nagy Ákos, Kiss Patrik, Vizi Dániel, Péter Andor, Vértes Nátán (Ocskay JA), Kreisz Brúnó, Szigeti Ákos, Majoross Barnabás, Sebestyén Dávid (MAC), Sági Martin (DVTK), Horváth Bálint (Rögle), Szabad Kevin (Vienna Capitals)

A magyarok meccsei:
december 11., vasárnap: Magyarország–Olaszország, 16.30
december 12., hétfő: Nagy-Britannia–Magyarország, 16.30
december 14., szerda: Magyarország–Ukrajna, 16.30
december 15., csütörtök: Lengyelország–Magyarország, 16.30
december 17., szombat: Szlovénia–Magyarország, 16.30

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS