Izgalmas főpróba

A norvégok elleni 3-2-es győzelemmel hangolt a magyar leány U18-as jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő budapesti korosztályos vb-re.

STJ Igen erős rivális, Norvégia ellen tartotta meg világbajnoki főpróbáját az U18-as magyar leány jégkorong-válogatott. A korosztályos divízió I/A csoportos vb vasárnap kezdődik a Tüskecsarnokban, s a csütörtöki tesztmeccsnek is a budai jeges központ adott otthont.

Odnoga Lotti és társai sikeres vb-főpróbát tartottak Fotó: Medgyes László/Facebook

Odnoga Lotti és társai sikeres vb-főpróbát tartottak  •  Fotó: Medgyes László/Facebook

Buzás Norbert szövetségi edző már a hét elején ki akarta jelölni a végleges vb-keretet, ám aztán úgy határozott, a névsorolvasással megvárja a Norvégia elleni találkozót. A kapuban Horváth Vanessa kezdett, s összesen három védőpárt és négy csatár triót nevezett a szakmai stáb. Nem indult túlságosan jól a meccs, mert 1 perc 49 másodperc elteltével Sőléd Orsolya bottal akasztásért kénytelen volt kiülni a büntetőpadra. A 8. percben Emilie Johansen kapott 2+10 percet, de sem ezzel a lehetőséggel, sem a harmad második felében Marthe Papsdorf kisbüntetésével nem tudtak mit kezdeni a mieink. Egy páros kiállítás alatt – Páterka Lilla és Christine Fürseth is magas bottal játszott – viszont Mayer Fruzsina megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak, így 1-0-val vonultak pihenőre a felek.

A folytatásból csak 1 perc 20 másodperc telt el, amikor Emilie Johansen újra helyet foglalt a számára már oly ismerős büntetőpadon. Ám sem ezt, sem a Millie Sirum kiállítása miatt fórt nem sikerült hasznosítani. Igaz, az emberhátrányos védekezésünk viszont működött, hiszen Odnoga Lotti kiállítását is megúsztuk. A 31. percben ezzel együtt kapust cserélt Buzás Norbert, a mérkőzés második felében Maruyama Yumi őrizte a magyar hálót. Ebben a felvonásban végül nem született gól.

Annál mozgalmasabban indult a harmadik játékrész, amelyben már Julianna Dahl védte a vendégek kapuját. Egy perc 16 másodperc elteltével Nora Christiphersen kapott 2 percet bottal akasztásért, és ezt az előnyt végre sikerült értékesíteni Horváth Dominika révén. Ám hiába tűnt megnyugtatónak az előny, ha a folytatásban 1 perc 18 másodperc alatt elolvadt. Előbb Puskás Noémi, majd Odnoga Lotti kiállítását váltották gólra a norvégok, mindkétszer Ingrid Berge jóvoltából. A többség már elkönyvelte a döntetlent, ám 9 másodperccel a harmadik harmad vége előtt Szamosfalvi Petra megszerezte a győzelmet érő harmadik magyar találatot.

Vb-felkészülési mérkőzés, Budapest
Magyarország–Norvégia 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
Tüskecsarnok, vezette: Pálkövi Zsombor, Gebora Zita, Palla Zoltán
Magyarország:
Horváth V. (Maruyama) –
Fodor, Mayer; Gaitz, Szamosfalvi; Faggyas, Preisinger –
Szick, Váradi, Páterka; Puskás, Odnoga, Horváth D.; Horváth I., Sőléd, Cselényi; Sándor-Székely; Fecske M., Kovács Cs.
Gólok: 17:04: Mayer (Odnoga) 1-0;41:38: Horváth D. (Szamosfalvi) +1, 2-0, 46:20: Berge (Tendenes, Sirum), +1, 2-1, 47:38: Berge (Tendenes, Sirum) +1, 2-2, 59:51: Szamosfalvi (Mayer) 3-2.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS