Játék a Nagytemplom előtt

Debrecenben rendezik meg az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságot a magyar fiú- és leányválogatott részvételével. A szervezők tízezer nézőt várnak a Nagytemplom előtt felállított pályára.

Lakner Gábor Péntektől vasárnapig Debrecenben rendezik meg az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságot. A viadalon tizenkét fiú- és leányválogatott vesz részt, köztük a magyarok. A mérkőzéseket a Nagytemplom előtti Kossuth téren játsszák, ahol a World Tour Masters sorozat egyik állomását is rendezik. A háromnapos tornára tízezer nézőt várnak a szervezők, akik ezért jóval nagyobb lelátót építettek, mint a tavalyi világbajnokságra.

3x3 Asztana Kerpel-FroniusBodnár Péter, a szövetség főtitkára az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szervezet az utóbbi években kiemelt figyelmet és sok pénzt fordított a 3×3-as szakágra. Annak az eredménye, hogy vasárnap a magyar női felnőttválogatott megnyerte a bukaresti Európa-bajnokságot. A szakág iránti elkötelezettséget mutatja az is, hogy a szövetség a debreceni versenyt csaknem 100 millió forinttal támogatja – tette hozzá Bodnár, aki bízik benne, hogy a 3×3-as kosárlabda már a 2020-as olimpia programjába kerülhet.

A fiúválogatottat Durázi Krisztofer, Gulyás Milán, Kerpel-Fronius Gáspár és Máriás Gergely alkotja. A világbajnokságon szerepelt csapathoz képest egyetlen változás történt, Füzi Róbert helyett Máriás Gergely került az együttesbe. A lányok kerete változatlan, Debrecenben is Gereben Lívia, Kányási Veronika, Mérész Beatrix és Török Ágnes lép pályára. A fiúk ellenfele Törökország és Lettország lesz a csoportban, míg a lányok Izraellel és Fehéroroszországgal csapnak össze. A csoportok első két helyezettje jut a nyolc közé, a mieink azon lesznek, hogy érdekeltek legyenek az egyenes kieséses szakaszban is.

A magyar csapatok csoportmérkőzései
Lányok. Péntek, 17.20 óra: Magyarország–Izrael. 21.15 óra: Magyarország–Fehéroroszország
Fiúk. Szombat, 17.20: Magyarország–Törökország. 21.15: Magyarország–Lettország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS