Jet-Sol Liga-döntő: a Fradi a triplázásért, az MTK a trónfosztásért küzd

Hétfőn 16.00 órakor az FTC Női Labdarúgó Központban megkezdődik a Ferencváros és az MTK Hungária két nyert meccsig tartó párharca a női NB I, a Jet-Sol Liga bajnoki címéért.

Akárcsak az előző két évben, idén is az MTK Hungária és a Ferencváros játssza a bajnoki döntőt a Jet-Sol Ligában. Tavalyelőtt egy szoros, dupla tizenegyespárbajban eldőlő párharcban a Ferencváros megszakította a kék-fehérek egyeduralmát, az MTK-nak zsinórban öt bajnoki elsőség után kellett lemondania az aranyéremről, tavaly pedig már a Fradi számított favoritnak, és sikerült is két meccsen eldöntenie a finálét.

Idén a Ferencváros jelentős fölényét hozta a bajnokság, a zöld-fehérek egy kivételével az összes meccsüket megnyerték, egyetlen vereségüket még ősszel, a Viktória otthonában szenvedték el, 95-15-ös gólkülönbségük ugyancsak tiszteletet parancsol. Az MTK-t az alapszakaszban 3-0-ra és 3-1-re, a rájátszásban 1-0-ra és 8-3-ra verte a Fradi, ennek megfelelően a döntőben is Dörnyei Balázs csapata számít az esélyesnek. Az MTK utóbbi hetekben mutatott formájára sem lehet panasz, idén csak a Ferencvárostól szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen a hatszoros bajnok, és immár 14 éve folyamatosan a bajnoki dobogón végző kék-fehér együttes. A zöld-fehérek már bezsebeltek egy trófeát a szezonban, a Magyar Kupát sorozatban harmadszorra hódították el, most összejöhet a triplázás a bajnokságban is.

A két győzelemig tartó párharc első felvonására május 8-án, hétfőn, 16.00-kor kerül sor az FTC Női Labdarúgó Központban. A találkozóra a belépés ingyenes, a szurkolók a 15.00-s kapunyitást követően érkezési sorrendben foglalhatják el az ülő- és állóhelyeket a létesítmény befogadóképességének határáig. A hazai szurkolók a Szállás utca felől, míg a vendégdrukkerek a Horog utca felől juthatnak be a mérkőzésre. A bajnoki döntő mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS