Jet-Sol Liga: Tizenegy Fradi-gól az Újpest ellen

Hétvégén rendezték az első teljes fordulót a Jet-Sol Ligában. Győzelemmel kezdte az idényt a MTK, hibátlan maradt a Ferencváros.

Az MTK Hungária BL-mérkőzései miatt az első két forduló csonka kör volt a Jet-Sol Ligában, a 3. fordulóban viszont már mind a nyolc csapat pályára lépett. Az MTK Hungária az újonc, de a felsőházi rájátszásra is eséllyel pályázó DVTK-t fogadta. Nagy Lilla szerzett vezetést a kék-fehéreknek a 32. percben, de Újvári Krisztina percekkel később egyenlített, ám a szünet előtt Oláh Adrienn visszavette a vezetést a házigazdáknak, és ezt a meccs végéig nem is adta ki a kezdőből az MTK.

Egy Fradi-Újpest a férfi NB I-ben nagy csatát ígérne, a Jet-Sol Ligában azonban jelenleg nincs hasonló szinten a két együttes, a Ferencváros jóval nagyobb játékerőt képvisel. Ehhez képest az Újpest sokáig jól tartotta magát, az első félidő hajrájára fordulva még csak 2-1-re vezetett Dörnyei Balázs alakulata. A 40. és a 44. perc között azonban leblokkoltak a vendégek, négy perc alatt négy gólt lőtt a Fradi, és innentől kezdve már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A hazaiak végül meg sem álltak 11 gólig, Sladana Bulatovic 4, Allegra Poljak 3, Mosdóczi Evelin 2 találattal zárt. Az Újpest fájdalmát némileg enyhítette, hogy háromszor azért sikerült bevenni Németh Júlia kapuját.

Az ETO FC Győr már nem hibátlan, hazai pályán 0-0-ás döntetlent játszott a Haladás Viktóriával, míg az Astra Halászi Kinga hajrában lőtt bombagóljával 1-0-ra legyűrte a három forduló után pont nélkül álló Kókát.

Jet-Sol Liga, 3. forduló:

Astra-4IG-HFC – Kóka FNLA 1-0 (0-0)

ETO FC Győr – Haladás Viktória 0-0

Ferencváros – Újpest 11-3 (6-2)

MTK Hungária – DVTK 2-1 (2-1)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS