Jobb a Toro Rossónak Verstappen nélkül?

F1

2016. június 16. csütörtök, 07:12

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Carlos Sainz beszélt a Toro Rossón belüli Orosz Nagydíj után történt változásokról, amikor Max Verstappen felkerült a Red Bullhoz, Danyiil Kvjat pedig visszaérkezett egykori csapatához.

A spanyol versenyző pozitívumokat is vélt felfedezni a fiatal holland távozása óta. A Toro Rosso pilótája azt is megindokolta, miért elégedett annyira csapata eddigi 2016-os teljesítményével.

Sainz először Verstappen távozásáról nyilatkozott: „A helyzet egy kicsit biztosan változott. Minden átszervezésre alá került egy kissé, és azt hiszem mindenki remek munkát végez a csapatban. Danyiil és én dolgozunk tovább haladva ugyanazon az úton, és megpróbáljuk előre tolni a csapatot.”

A spanyol versenyző szerint a holland továbbállása nála is egy fordulópontot eredményezett: „Nem tudom, hogy ezzel koncentráltabb lettem-e, de Barcelona óta elkezdődött egy kevésbé balszerencsés sorozatom. Nyugodt vagyok az ottani teljesítményemtől kezdve. Oroszországba úgy érkeztem, hogy minden megtörténhet, de utána Spanyolországban megnyugodtam, és most minden rendben van.”

 Dppi_sainz_ver_06.16.

A Toro Rosso pilótája így folytatta: „Azt kell, hogy mondjam, nem változott a hozzáállásom a versenyre való felkészülésnél, vagy abban, hogyan vezetek egy futamon, és a mentalitásom is ugyanolyan maradt.”

Sainz kiemelte az alakulat fő erősségét: „A csapat is fejlődik. Monaco egy visszaesés volt, mindenesetre John Booth érkezése határozottan segített nekünk. Minden a jó irányba halad, hiszen nem álltunk elő fejlesztésekkel az első hét versenyen, maradtunk a pozíciónkban. Továbbra is ott vagyunk, annak ellenére, hogy a riválisaink futamról futamra fejlesztettek.”

Forrás: www.formula.hu – RSS