Jöhet a rájátszás

A kiemelt fiú kadet kosárlabda-bajnokságban is kialakult a felsőházi rájátszás nyolccsapatos mezőnye. Az alapszakasz tapasztalatai szerint izgalmas, kiegyenlített küzdelem várható.

L. G. A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a fiú kadetbajnokság alapszakasza fejeződött be. A keleti és a nyugati csoportban is nyolc-nyolc gárda küzdött meg egymással, az első négy helyezett a felsőházban, az utolsó négy pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket.

Keleten három csapat emelkedett ki, a Szolnoki VSI, a Debreceni KA és a Szedeák egyaránt tizenkét győzelemmel és két verséggel zárt, így az egymás elleni eredményekkel alakult ki a fenti sorrend. Az alapszakaszgyőztes kiléte az utolsó fordulóban dőlt el, amikor a szolnokiak hazai pályán 90-60-ra felülmúlták a szegedieket.

DSC_0105A negyedik, még továbbjutó helyet szintén az utolsó fordulóban biztosította be a Nyíregyházi Sportcentrum KA, amikor 76-64-ra győzött a közvetlenül mögötte álló MAFC otthonában. A fővárosiaknak így maradt az alsóház, akárcsak a Budaörsnek. A Törökbálintra és a mind a tizennégy mérkőzését elveszítő Budafokra keresztjáték várt az alsóházért a regionális bajnokság legjobbjai ellen. Előbbi csapat jobbnak bizonyult a Szentesnél, utóbbi azonban alulmaradt a Békési SZK ellen.

Nyugaton is az egymás elleni eredmények döntöttek, ott két budapesti csapat emelkedett ki a mezőnyből. A Vasas Akadémia és a Honvéd KA is 11/3-as mutatóval zárt, végül a Vasasé lett az alapszakasz első helye. A Szombathelyi KA némiképp lemaradva, de magabiztos előnnyel futott be a harmadik helyre.

A negyedik továbbjutó helyért nagy csatát vívott a Dávid Kornél KA, a KA Pécs és a Körmendi Törpördögök. Végül egyetlen győzelemmel többet begyűjtve – melyet pont a szombathelyiek ellen szereztek az utolsó fordulóban – a székesfehérvári Dávid Kornél KA csatlakozott a felsőházi szereplőkhöz.

A pécsiek és a körmendiek mentek az alsóházba, a ZTE és a Bajai Bácska keresztjátékra kényszerült. Nyugaton nem volt nyeretlen csapat, a bajaiak legalább egyszer győztesen hagyták el a parkettát. Igaz, akkor nagy skalpot gyűjtöttek be, novemberben 73-71-re győztek a Vasas ellen. A keresztjátékban a ZTE túllépett az Újpesten, a Baja ugyanakkor nem bírt az OSE Lions csapatával.

A rájátszás menetrendje még nem ismert, de szövetség honlapján hamarosan elérhető lesz.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS