Jöhetnek a selejtezők

Magabiztosan nyerte az október eleji Eb-selejtezőt megelőző, utolsó felkészülési mérkőzését az U17-es leány-labdarúgóválogatott. Schumi Dorottya együttese ezúttal, a határ túloldalán játszott, második találkozón legyőzte a horvát együttest.

Majer Dániel Befejezte felkészülését az október eleji Európa-bajnoki selejtezőkre az U17-es leány-labdarúgóválogatott. A keddi, Szepetneken a horvátok ellen elért döntetlenjét követően a határ túloldalán nemcsak helyzetekig, de gólokig is eljutott, és 4-2-re nyert.

Javítottak a lányok Forrás: mlsz.hu

Javítottak a lányok  •  Forrás: mlsz.hu

A Prelogban rendezett mérkőzést ugyanúgy nyitották a lányok, mint a szepetnekit, csak Králik Fanni helyett ezúttal Dorner Dóra szerezte meg a vezetést a második percben. A keddi mérkőzésen ezután kihagyott helyzetek és kapufák jellemezték az akkor hazai együttes játékát, most viszont jöttek a gólok, a 9. percben Vachter Fanni, bő tíz perccel később pedig ismét Dorner Dóra talált be.

Azért, hogy ezúttal se legyen minden kerek, még a szünet előtt visszaengedtük a horvátokat a mérkőzésbe, előbb szögletet követően, később pedig rossz hazaadás után vették be a magyar kaput. De legalább most a második félidőben is a magyarok akarata érvényesült, ellentétben az előző mérkőzéssel, ami a 76. percben gólban is megmutatkozott: Pintye Vivien állította be a 4-2-es végeredményt.

Schumi Dorottya szövetségi edző nem volt teljesen elégedett, elmondása szerint a csapat védekezésén van még mit javítani. „Mentálisan erősek voltunk, a lányok érezhetően jobban akarták a sikert a korábbi elszalasztott győzelem miatt. A támadójátékunkkal elégedett voltam, de bosszantó, hogy ismét egyéni hibából és szögletből kaptunk gólt. Az alapcsapat megvan az Európa-bajnoki selejtezőkre, most már csak abban reménykedem, hogy nem jön közbe sérülés és a legerősebb összeállításunkban léphetünk pályára” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak.

A lányok legközelebb október elején, Bükön és Szombathelyen lépnek pályára az Európa-bajnoki, selejtező minitorna keretében.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, PRELOG (HORVÁTORSZÁG)
Horvátország–Magyarország 2-4 (2-3)
Magyarország: Terestyényi Anna – Bódai Viktória, Jánosi Ninetta, Váradi Ráhel, Nagy Virág (Csolti Réka, 59.) – Vasas Lea, Gál Bianka (Papp Csenge, 41.) – Erdész Fanni (Pintye Vivien, 59.), Králik Fanni (Horváth Cintia, 41.), Dorner Dóra (Pusztai Sára, 70.) – Vachter Fanni
A magyar gólszerzők: Dorner (2., 20.), Vachter (9.), Pintye (76.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS