Jöhetnek az azeriek

Lejátszotta utolsó felkészülési meccsét is a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női U17-es labdarúgó-válogatott. A Schumi Dorottya vezette együttes október 8-án Azerbajdzsán ellen kezdi meg az első selejtezőkört Bükön, egy négycsapatos minitorna keretében.

Majer Dániel Felkészülésének finiséhez érkezett az U17-es Európa bajnoki selejtezőkre készülő női labdarúgó-válogatott. Schumi Dorottya csapata a horvátok elleni páros mérkőzéssel letudta a külföldi csapatok elleni előkészületi találkozókat, és immár a közelgő selejtezőtornára koncentrál.

A horvátok ellen biztatóan játszott a csapat Forrás: mlsz.hu

A horvátok ellen biztatóan játszott a csapat  •  Forrás: mlsz.hu

A horvátok elleni második találkozót 4-2-re megnyerő csapat jó szájízzel, önbizalommal telve várhatja a tétmeccseket, bár addig még két találkozója hátra van. „A külföldi csapatok elleni felkészülést ugyan befejeztük, de az október nyolcadikai, Azerbajdzsán elleni mérkőzés előtt még pályára lépünk a női NB I-ben szereplő Viktória FC és a szombathelyiek U14-es fiúcsapata ellen” – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző, aki összességében pozitívan értékelte a csapat felkészülését.

„Nagyon hasznos volt, és akadtak mérkőzések, amelyeken kifejezetten jól teljesítettünk, ez pedig bizakodásra ad okot.” Mindezt úgy, hogy a csapatból sokan az idei évben szerepeltek először nagypályán. „Egy-két játékosunk korábban háromnegyed pályán futballozott, velük sokat kellett gyakorolni a védekezést és a támadást is, ráadásul az egyik kapusunk korábban csak ötször két méteres kaput védett. Ezek a lányok taktikailag nagyon messze vannak még akár az U19-es szinttől is, de igyekeztünk faragni a hiányosságaikból.”

A csapatot többnyire az MTK-ban és a Ferencvárosban játszó leányok alkotják, néhányuk teljesítménye pedig már most ígéretes jövőt sejtet. „Akad, aki nemzetközi szinten is megállhatja majd a helyét valamelyik klubcsapatban, de még tőlük is messze van a felnőtt futball világa. Ahhoz, hogy a későbbiek sikeresek legyenek, töretlenül kell fejlődniük.”

Az együttes Azerbajdzsánnal, Észtországgal és Lengyelországgal szerepel egy ágon a selejtezőben. A tizenegy csoport első két helyezettje, valamint a legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a tavaszi elitkörbe, ahol csatlakozik a házigazdához. Az Eb-t rendező ország tehát nem indul automatikusan a nyolccsapatos tornán; csak a 24 résztvevős elitkör hat csoportjának első helyezettjei és a legjobb két csoportmásodik kvalifikál.

„Az elitkörbe mindenképp szeretnénk bejutni. Az azerieket valamennyire ismerjük, mert az előző U17-es korosztállyal az idei év elején már játszottunk velük. Annak a mérkőzésnek a felvételét is elemezzük majd. A lengyelekkel és az észtekkel a közelmúltban sajnos nem találkoztunk.”

A magyar válogatott a büki minitornán először október 8-án lép pályára Azerbajdzsán, majd 10-én Észtország, 13-án pedig Lengyelország ellen, mindhárom alkalommal 15 órakor.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS