Jön az év első nagy tornája – Märcz Tamás keretet hirdetett az Európa Kupa szuperdöntőjére

marcztamas2017vizesvb01

Több minden befolyásolta szövetségi kapitányunk döntését, íme a 15 játékos.

Budapest, 2017. július 25. Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / archív)

Az áprils 5. és 8. között megrendezendő rijekai Európa Kupa szuperdöntőjére kihirdette Märcz Tamás csapatát.

A szövetségi kapitány 15 főt jelölt meg, melyből két játékos kimarad meccsenként, így rotálni is lehet majd a csapatot.

„A kerethirdetésbe ezúttal alaposan beleszólt az orvosi látlelet… Német Toni játékát nem akartuk kockáztatni, kész van ugyan a maszk, amiben edzhet, ám az egészsége érdekében itthon marad. Pedig szerettem volna három centerrel utazni erre a tornára. Erdélyi Balázs neve pedig azért hiányzik a listásról, mert a tegnapi bajnoki mérkőzésen eltört az ujja. S miután egy korábban megjelölt 20-as listáról kellett megneveznem az utazó 15-ös keretet, nem volt túlzottan nagy a mozgásterem. Pedig ebben a helyzetben szívesen elvittem volna egy-két játékost, ám ezt most nem tehetem meg.”

Hozzátette, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az olasz, a görög és a spanyol is erős kerettel érkezik. Három nagyon nehéz meccs vár ránk, nem vagyunk könnyű helyzetben. Balázs kiesése különösen fájó, hiszen meghatározó, gólerős játékosa volt az elmúlt hónapokban is a csapatnak, várom majd a reakciót, hogy ki lesz képes a helyére lépni. Amúgy is jellemező lehet, hogy többeknek más posztokon is kell majd bizonyítaniuk, gondolok itt például Angyal Danira, akinek centerben is lesz feladata, de másoknak is be kell majd járkálniuk, hiszen a négy meccs kimondottan megterhelő feladatot ró majd négy nap alatt a keretre” – mondta a kapitány a szövetség oldalának.

A kapusoknál a rutinnak illetve a fiatalságnak szavazott bizalmat a kapittány, így került be Nagy Viktor és Vogel Soma a csapatba.

A mezőnyjátékosok között sincs nagy meglepetés. Érdekesség, hogy három plusz egy balkezes is van a csapatban, hiszen Vámos, Zalánki és Vadovics mellett a center, Mezei is balkezes.

Ami a lebonyolítást illeti, az Európa Kupa nyitányán, április 5-én a görögökkel kezdünk, egy nappal később az olaszokkal még a csoport zárómeccsén, szombaton a spanyolokkal küzd meg a válogatott.

A két csoport győztese a döntőbe jut, még a másodikok a harmadik helyért játszanak és így tovább…

Az Európa Kupa Szuperdöntőjének magyar kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS