Juhász-ötös Chilének

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi kézilabda-válogatott a Franciaországban zajló felnőtt-világbajnokságon. Juhász Ádám öt góllal vette ki a részét a roueni sikerből, Ligetvári Patrik ellenben a harmadik mérkőzésén második piros lapját kapta meg.

reb A két kemény ellenfél, Németország és Horvátország után elviekben könnyebb préda, Chile került a magyar férfi kézilabdázók elé a franciaországi felnőtt-világbajnokságon. Csakhogy az együttes nem tart még ott, hogy bármelyik ellenfelet egyszerűen levadássza – legalábbis a küzdelmes harmadik csoportmeccs erről árulkodott.

ligetvari_patrik03_vb2017_ka

Ligetvári Patrik harmadik meccsén a második piros lapját kapta  •  Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A 16-os keret két 20 éves fiatalja, Juhász Ádám és Ligetvári Patrik ismét sok lehetőséget kapott Xavier Sabaté szövetségi kapitánytól. Az irányító Juhász több mint 53 percet töltött a pályán, az idő jelentős részében a balszélen zakatolt. Amikor valódi posztjára keveredett, megcsillogtatott valamit abból, amiért nem szélsőként számítanak rá klubjában, Tatabányán.

A 20 éves játékos hétszer lőtt kapura, s ötször be is talált, így Dzsamali Iman mögött, Lékai Mátéval holtversenyben a válogatott második legeredményesebb tagja lett. Az első öt percben kétszer is bevette a chilei kaput, majd kevéssel a félidő vége előtt indulásból talált be (16-13). A 34. percben már negyedik gólját szerezte, amikor szinte üresen tüzelhetett a hatosról, majd pillanatokkal a lefújás előtt az ő indulásgólja alakította ki a 34-29-es végeredményt.

Eközben Ligetvári Patrikra elsősorban védekezésben számítottak (különösen, mert Nagy Lászlót bokasérülése miatt cserélni kellett, így stabil hármas védőre van szükség a falban). A veszprémi átlövő a 6. percben beköszönt, de jobbára a kétperces büntetésekkel hívta fel magára a figyelmet. A 13. percben például úgy csapott oda az egyik riválisnak, hogy ha azért azonnali piros lapot kap sem biztos, hogy reklamálhatott volna.

A végleges kiállítás aztán nem kerülte el, a 47. percben a harmadik kétperces büntetését kapta, így már csak kintről nézhette végig, hogy a társak nyögvenyelős, gyenge magyar védekezést hozó mérkőzésen 34-29-re legyőzik a részben amatőrök alkotta Chilét.

A pihenőnap szerdán 14 órától Szaúd-Arábia vár a társulatra.

FÉRFI-VILÁGBAJNOKSÁG, C CSOPORT, 3. FORDULÓ, ROUEN (FRANCIAORSZÁG)
Magyarország–Chile 34-29 (17-14)
Játékvezetők: Boualloucha, Khenissi (tunéziaiak)
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 3, Balogh 1, Bánhidi 4, Bodó 1, Császár 4 (4), Dzsamali 7, Gulyás 2, Harsányi 1, Juhász 5, Lékai 5, Ligetvári 1, Schuch, Szöllősi Sz., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté
Chile: Arrientos, Garcia, Oliva (kapusok), Baeza 3, Ceballos 2, Donoso, Em. Feuchtmann 2, Er. Feuchtmann 9 (3), H. Feuchtmann, Freijj 3, Kaniu, Lopez, Moll, Reyes, E. Salinas 4, R. Salinas 6. Szövetségi kapitány: Mateo Garralda
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS