K Ö V E T K E Z I K – Tizenöt nemzet szerepelhet az idei 72. Bornemissza emlékversenyen

A következő jelentős magyarországi nemzetközi esemény a Bornemissza emlékverseny lesz június 5. és 10. között Egerben. Az idei 72. Bornemissza emlékverseny négynapos lesz, és a hagyományoknak megfelelően az ifjúsági, valamint a junior korcsoportok bokszolhatnak az eseményen.

Bornemissza emlékverseny június elején a legfontosabb eseménnyé lépett elő, miután több nemzetközi torna törlésre került. A junior Európa-bajnokságra július második felében, míg az Ázsia ifjúsági-, és junior-bajnokságra pedig szintén a nyár közepén kerül sor, ezért számos nemzet felkészülésnek használja az eseményt.

A Bornemissza Európa legrégebbi ifjúsági, valamint junior tornája, és ezúttal is erős nemzetközi mezőny szerepel majd az eseményen. A junior korcsoportban a 2007-2008-ban született ökölvívók, míg az ifik között a 2005-2006-osok bokszolhatnak.

A Bornemissza emlékversenyre a junior, valamint az ifjúsági magyar ökölvívók a saját klubjaikban készülnek fel, és szerencsére sokan neveztek, hogy a nemzetközi porondon is megmérettethessék magukat.

Az idősebbek kiválóan szerepeltek az ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen hét éremmel zárt a magyar csapat, és Jereván fontos állomás volt a későbbi karrierjükben. A juniorok számára az év legfontosabb eseménye még ugyan hátravan, de a szerbiai nemzetközi versenyen tíz aranyéremmel záró csapat számára a Bornemissza is fontos.

Afganisztán, Azerbajdzsán, Csehország, Finnország, Kazahsztán, Magyarország, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Skócia, Szlovákia, Tádzsikisztán és Ukrajna nevezett az idei 72. Bornemissza emlékversenyre.

Az azeri ifi csapat korábbi junior sztárjai közül Mahammadali Asiralijev, Mahammadali Kaszimzada és Zija Haszanov is tiszteletét teszi Egerben, mindhárman több nemzetközi tornát nyertek már meg. A kazahok ifi fiúkkal indulnak ezen a versenyen, és a sportág egyik abszolút nagyhatalmára mindig érdemes odafigyelni.

A román csapat nagy létszámmal teszi tiszteletét Egerben, a legjobbjaik már a számukra hazai ringben rendezendő junior Európa-bajnokságra hangolnak a Bornemisszán. A két legjobb román junior ökölvívó, Edwin Petrea (50 kg), valamint a Boxam tornát frissen megnyerő Fabian Stroe (52 kg) is ringbe lép Egerben.

A norvég csapat szintén több minőségi versenyzővel szerepel, közülük az élre kívánkozik az ifi vb-bronzérmes Sofia Stigen Sorensen (női 81 kg) neve, de David Tonev (férfi 60 kg) is kiváló ökölvívó. Az olasz juniorok is magas minőséget képviselnek, míg a szintén erős tádzsikok első alkalommal indulhatnak a Bornemisszán.

Hajrá, magyar ökölvívás!