Kaposvári juniorparádé

Európa legjobb tizenöt-tizenhat éves ökölvívói egy hétre Kaposvárra költöznek, hogy június 19-től ringbe szálljanak a junior ökölvívó Európa-bajnokságon. A magyar színeket tizenhárom versenyző képviseli a közel háromszáz fős mezőnyben.

Majer Dániel Minden korábbinál több indulója lesz a június 19-től 25-ig tartó junior ökölvívó Európa-bajnokságnak, amelyen 34 ország 266 bokszolója lép kötelek közé a somogyi megyeszékhelyen.

Juniorválogatottunk már a városban készül Farkas József kapitány vezérletével, aki beavatott minket a csapat mindennapjainak a programjába:
„Reggel hat körül kezdődik az első edzésünk, a cél az, hogy pozitívan, derűsen induljon a gyerekek napja. Laza futás, nyújtás szerepel ilyenkor a programban. A reggelit követően tíztől tartjuk az első komoly foglalkozást, de a kesztyűt még itt sem vesszük elő. Általános-erőnléti, ügyességi és gimnasztikai gyakorlatokból áll a foglalkozás. Az ebédet követően háromtól, az utóbbi időszakban már öttől jön a boksz: ütések csiszolása, menetidőre kesztyűzés. Persze, könnyített feltételekkel, nem agresszív küzdőstílusban.”

A kaposvári Orsós Róbert duplán otthon érezheti majd magát. Forrás: kapos.hu

A kaposvári Orsós Róbert duplán otthon érezheti majd magát.  •  Forrás: kapos.hu

Az Eb nyitányának közeledtével egyre nagyobb súlyt kapott a mentális felkészítés, az ökölvívók különleges módszerrel hangolódtak az éles küzdelmekre. „A héten volt olyan edzésünk, amely előtt azt kértem a srácoktól: úgy melegítsenek be, és kerüljenek abba a mentális állapotba, mintha már a versenyen készülnének ringbe lépni. Három menetet árnyékoltak, mindent ugyanúgy kellett csinálniuk, mintha az első ellenfelükkel állnának szemben. Az edzői utasításokat is megkapták a menetek között, kértem, hogy abba éljék bele magukat: irányítják, kontroll alatt tartják a küzdelmet, és harcosan, keményen bokszolnak.”

„Semennyire” – válaszolta Fenyő Gábor, a Somogyi Hírlap rangos sportújságírója arra a kérdésre, mennyire van jelen Kaposvár mindennapjaiban a rangos esemény közeledte. Farkas József elmondása alapján azért egyre többen figyelnek fel az olykor válogatott melegítőben közösen fagyizó, sportpályán iskolagyakorlatokat végző csapatra. „Többen odajöttek a helyiek közül, kérdezgették a gyerekeket, honnan jöttek, mikor kezdődik a verseny, előfordult például, hogy megtapsolták őket. Nagyon kedvesek az emberek” – idézte fel a kedves élményt a mester.

Aki pedig szeretné élőben megnézni Európa legjobb tizenöt-tizenhat éves ökölvívóit, és szurkolni a magyar csapatnak, az egész héten – ráadásul ingyenesen – teheti meg Kaposváron, a Városi Sportcsarnokban.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR
A magyar csapat
46 kg: Bernáth Richárd, 48 kg: Báki Alex, 50 kg: Rostás Renátó, 52 kg: Berecz Lionel, 54 kg: Lakatos Ottó, 57 kg: Orsós Róbert, 60 kg: Barbosu Tibor, 63 kg: Orbán Adrián, 66 kg: Pócza Milos, 70 kg: Gábrisch Krisztián, 75 kg: Kóczián Dávid, 80 kg: Egervári Richárd, +80 kg: Felföldi László

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS