Kapros burgonyakrémleves – Egészségséf

Ilyenkor rengeteg fűszernövény található a kertekben, használjuk ki a lehetőséget, és bátran ízesítsük vele a már megszokott ételeket. Így egy kicsit különlegesebbé is tehetjük a hétköznapi menüt.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • ½ fej vöröshagyma
  • 5 dl alap lé
  • só, bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor kapor aprítva

Kapros burgonyakrémleves - Egészségséf

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A hagymát aprítjuk és a vajon megdinszteljük. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alap lével és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kapor felét, és az egészet puhára főzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, majd tálaláskor megszórjuk a maradék nyers kaporral.

Tipp! Ezt le levest úgy is elkészíthetjük, hogy nem pépesítjük a burgonyát. Ebben az esetben kimarad a pépesítés, ha megfőtt a burgonya, felöntjük a tejszínnel és úgy tálaljuk.

Jó tudni! A túlzott só fogyasztása árt a vesének. Ezért érdemes megkóstolni mennyire sós, és ha szükséges, vízzel pótoljuk az elfőtt alap levet.

Még több ínycsiklandó recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Burgonya főtt

Főzőtejszín 10 %

Energia

86 kcal

120 kcal

Fehérje

1,7 g

3,2 g

Zsír

0,1 g

10 g

Szénhidrát

20 g

4,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS