Ilyenkor rengeteg fűszernövény található a kertekben, használjuk ki a lehetőséget, és bátran ízesítsük vele a már megszokott ételeket. Így egy kicsit különlegesebbé is tehetjük a hétköznapi menüt.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- ½ fej vöröshagyma
- 5 dl alap lé
- só, bors
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor kapor aprítva
A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A hagymát aprítjuk és a vajon megdinszteljük. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alap lével és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kapor felét, és az egészet puhára főzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, majd tálaláskor megszórjuk a maradék nyers kaporral.
Tipp! Ezt le levest úgy is elkészíthetjük, hogy nem pépesítjük a burgonyát. Ebben az esetben kimarad a pépesítés, ha megfőtt a burgonya, felöntjük a tejszínnel és úgy tálaljuk.
Jó tudni! A túlzott só fogyasztása árt a vesének. Ezért érdemes megkóstolni mennyire sós, és ha szükséges, vízzel pótoljuk az elfőtt alap levet.
Még több ínycsiklandó recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Burgonya főtt |
Főzőtejszín 10 % |
|
Energia |
86 kcal |
120 kcal |
Fehérje |
1,7 g |
3,2 g |
Zsír |
0,1 g |
10 g |
Szénhidrát |
20 g |
4,3 g |