Kelbimbó püré – Egészségséfünk receptje

Ezt az ételt azért szeretem, mert egy receptből akár négy különféle fogás is készíthető. Lehet leves, főzelék, hús mellé püré, vagy mártogatós. Az alapot ennek megfelelően hígíthatjuk, ízesíthetjük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tej

Az elkészítés módja nagyon egyszerű. a megmosott kelbimbókat sütőpapíron szétterítjük, közévágjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és pürésítjük. Tejet annak megfelelően adunk hozzá, hogy mihez szeretnénk tálalni.

Kelbimbó püré - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha levesnek szeretnénk, akkor több tej szükséges hozzá. Ebben az esetben adjunk hozzá 2 szem burgonyát is apró kockákra vágva sütés előtt, majd turmixolás után a tejjel forraljuk össze. Húshoz pürének, főzeléknek vagy mártogatósnak is elkészíthetjük, ilyenkor a turmixba tett tejjel tudjuk szabályozni a sűrűséget.

Jó tudni! A kelbimbó nagyon egészséges, szinte minden boltban megtalálható már. Igen változatosan tudjuk elkészíteni, így érdemes minél többször beletenni az étrendbe.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Kelbimbó

Vaj

Olívaolaj

Energia

43 kcal

746 kcal

902 kcal

Fehérje

3,3 g

0,4 g

0 g

Zsír

0,3 g

80 g

100 g

Szénhidrát

8,9 g

0,5 g

0 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS