Ezt az ételt azért szeretem, mert egy receptből akár négy különféle fogás is készíthető. Lehet leves, főzelék, hús mellé püré, vagy mártogatós. Az alapot ennek megfelelően hígíthatjuk, ízesíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- só, bors
- olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- tej
Az elkészítés módja nagyon egyszerű. a megmosott kelbimbókat sütőpapíron szétterítjük, közévágjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és pürésítjük. Tejet annak megfelelően adunk hozzá, hogy mihez szeretnénk tálalni.
Tipp! Ha levesnek szeretnénk, akkor több tej szükséges hozzá. Ebben az esetben adjunk hozzá 2 szem burgonyát is apró kockákra vágva sütés előtt, majd turmixolás után a tejjel forraljuk össze. Húshoz pürének, főzeléknek vagy mártogatósnak is elkészíthetjük, ilyenkor a turmixba tett tejjel tudjuk szabályozni a sűrűséget.
Jó tudni! A kelbimbó nagyon egészséges, szinte minden boltban megtalálható már. Igen változatosan tudjuk elkészíteni, így érdemes minél többször beletenni az étrendbe.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Kelbimbó |
Vaj |
Olívaolaj |
|
Energia |
43 kcal |
746 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
3,3 g |
0,4 g |
0 g |
Zsír |
0,3 g |
80 g |
100 g |
Szénhidrát |
8,9 g |
0,5 g |
0 g |