Kemény Dénes: a szövetségi kapitány azt mondta, ez vicces, én azt mondom, ez gusztustalan!

Kemeny DenesMTI01

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes erős kritikát fogalmazott meg a LEN-nel szemben saját applikációján a junior Eb-n történtekkel kapcsolatban.

Kemeny DenesMTI01

“A szövetségi kapitány azt mondta, ez vicces, én azt mondom, ez gusztustalan!

Természetesen a férfi junior Európa-bajnokság negyeddöntőjéről van szó…

Egy olyan negyeddöntőről, amely új dimenziót hozott a sportágba.

Ötven éve vagyok a vízilabdában, de olyat még nem láttam, nem hallottam, hogy a szubjektivitás a gólok számolásában is megnyilvánuljon, és az eredményjelző táblára is kikerüljön – tudomásom szerint ezt megelőzően sem történt ilyen.

Hollandiában csütörtökön igen, ezt is megéltük…

A sportág szépsége, sármja és népszerűsége abban a fajta szubjektivitásban is kereshető, amely a játékvezetők ítéletiben jelentkezik. Évszázados hagyomány, hogy azon vitatkozunk, támadófault, kiállítás vagy büntető éppen a helyes ítélet egy adott szituációban – a póló ettől is szép, ettől is népszerű, nem csak a jóképű vízilabdázók miatt.
És most új dimenziót nyitottunk. Olyat, ami a grundon szokott lenni, ahol a fehérek azt mondják, 4–3 az eredmény, mire a pirosak kontráznak, nem igaz, mert 4–4. Eltér a marék, de ott nincs zsűri, nincsenek ellenőrök, legkevésbé villanyújság…
De hogy egy junior Európa-bajnokság negyeddöntőjében eltér a matek, arra nincsenek szavak, a póló történetében sohasem fordult elő.

Hiába jár el a leírt szabályoknak megfelelően az Európai Úszószövetség szakmai bizottságának jelenlévő vezetője vagy képviselője, sem a játékosok edzője, sem a magyar pólósok elnöke nem tudja elmagyarázni a fiatal játékosoknak, hogy ha 24 gólból 12-t ők lőttek, akkor miért kell újrajátszani az utolsó negyed felét mínusz kettőről emberhátrányban. Senki sem tuja elmagyarázni nekik, miért nem lőhették, lőhetik az ötmétereseket az elődöntőbe jutásért. Ezek a gyerekek évek óta napi sok-sok órát edzenek, tudnak veszíteni is, de ha nem kapnak több gólt, mint amennyit lőttek, akkor képtelenek felfogni, miért veszítették el a mérkőzést. A mínusz kettőről, emberhátrányban újrajátszott fél negyedben nem volt esélyük.

Ameddig a hatalomvezérelt közreműködői réteg négy percen keresztül nem veszi figyelembe, hogy egy edző jelzi a zsűri hibáját, addig a nemzetközi vízilabda saját magát kérdőjelezi meg!

Az új dimenzió azt jelenti, hogy a sportszervezet a gólok hazug számolásával a saját szabályaiba kapaszkodásával legalizálta az illegalitást.”

Dr. Kemény Dénes,
a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

Az applikációt Androidra itt lehet letölteni.

Iphone-ra itt tölthető le.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS