Kemény Dénes elmondta, hogy lephetjük meg a világot

kemenydenes012

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, beszélt az idei évről, de azt is elmondta, mit vár a 2018-as esztendőtől. Kemény Dénes egy ötlettel is előállt, ami az új szabályokkal kapcsolatos. 

kemenydenes012

A Nemzeti Sportban egy terjedelmes interjú jelent meg Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökével. A 2017-es évet értékelve a magyar vízilabdázás első embere kifejtette, hogy két csúcspont volt: a hazai rendezésű Bajnokok Ligája Final Four, amit a Szolnok nyert és a budapesti vizes világbajnokság.

Kemény Dénes megjegyezte, a vb-n mindkét csapat csak egyszer kapott ki, a lányok a lehető legrosszabkor. Ő az ezüstnek örül, de megérti, ha van olyan edző és játékos, aki nem.

A légióskérdésre rátérve, Kemény szerint az a normális, hogy aki a magyar bajnokságban magyar játékosként van leigazolva, az ne lőjön nekünk gólt nyáron. Hozzátette: Nem tartom magyarnak, akinek van egy útlevele, nyáron viszont Märcz Tamás vagy Bíró Attila csapata ellen eredményes. (…) Döntse el a pólós, merre hány méter. Azt nem várhatja el, hogy azért legyen helye valamelyik magyar csapatban jó anyagi körülmények között, mert lett egy magyar útlevele, nyáron meg Nagy Viktort mattolja
Kemény Dénes a 2018-as évben a felnőtt válogatottaktól két Európa-bajnoki érmet vár, még akkor is, ha a magyar csapatoknál most jött el az ideje a fiatalításnak.

A 2020-as tokiói olimpia kapcsán, ahová már csak 11 játékost nevezhetnek a kapitányok, egy valamire rávilágított:

Szerintem azzal lephetnénk meg a világot, ha mindkét válogatottban lenne olyan mezőnyjátékos, akinek van kapusmúltja, vagy fordítva, kapus, aki elfogadható szinten tud játszani a mezőnyben. Az 1995-ös dunkerque-i junior-világbajnokságon egy kapussal szerepelt a Kemény Ferenc vezette magyar válogatott, és nyert. Nem fogok persze tanácsot adni a kapitányoknak, szurkolóként mondom ezt.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS