Keretben

Életében először kapott meghívót az A keretbe, a felnőtt kézilabda-válogatottba Juhász Ádám (20) és Győri Mátyás (19). A fiataloknak esélyük van arra, hogy debütáljanak a novemberi Európa-bajnoki selejtezőmeccsek valamelyikén.

reb Ahogy nemrég a női kézilabda-együttesben a dán Kim Rasmussen számított az utánpótlás jeles képviselőire is (elég a 17 éves Pásztor Noémire vagy a 18 esztendős Faluvégi Dorottyára gondolni), a férfiak szakvezetője, a „civilben” a Veszprémet irányító Xavi Sabaté is bátran válogat a korosztályos elitből.

gyori_matyas_csehp04

Győri Mátyás is meghívót kapott az A válogatottba  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

November 2-án Lettország, 6-án Hollandia ellen lép pályára a válogatott, amelynek a bő keretébe meghívót kapott a 19 éves Győri Mátyás és a 20 éves Juhász Ádám. A két ifjú megkeresése váratlannak semmiképpen nem nevezhető, hiszen korábban mindketten szerepet kaptak már a Juhász István irányította B válogatottban, s természetesen a junioregyüttes erősségei. Hogy mást ne mondjuk, a hathatós közreműködésükkel nyert két éve Európa-bajnoki ezüstérmet az akkor U18-as csapat.

A két fiatal egyaránt jó évadot fut: Juhász mind több lehetőséget kap a tabella harmadik helyén álló Grundfos Tatabánya felnőttcsapatában, Győri pedig egyénileg szárnyal a csapatként nehéz időszakot megélő Balatonfüredben (tizedik a Balaton-parti gárda). Az előkelő negyedik helyen áll a felnőtt NB I góllövőlistáján, nyolc meccsen 42 alkalommal volt eredményes.

A keret október 31-től készül a november 2-i, hazai meccs helyszínén, Nyíregyházán. Könnyen elképzelhető persze, hogy a két fiatal is a kimaradók között lesz, ám az semmit nem von le annak az értékéből, hogy már az A válogatottban veszik őket számításba.

A magyar férfi válogatott kerete:
Kapusok: BARTUCZ László (Csurgói KK), FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC), IVÁNCSIK Tamás (Elverum, norvég)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), GYŐRI Mátyás (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya KC), IMAN Jamali (Meskov Breszt, fehérorosz), NAGY Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (MOL-Pick Szeged), IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)
Szövetségi kapitány: Xavi SABATÉ
Edző: DEBRE Viktor

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS