Kessié nemet mondott a Tottenham ajánlatára

Angol és olasz sajtóinformációk szerint a Milan és a Tottenham vezetősége megegyezésre jutott Franck Kessié januári átigazolásáról, azonban a játékos akarata miatt meghiúsulni látszik a transzfer.

Mint ismert, Kessiének a szezon végén lejár a szerződése a Milannal és az elmúlt hónapokban nem vezettek eredményre a hosszabbításról folytatott tárgyalások. A klub szezononként mintegy 6,5 millió eurós fizetést ajánlott, azonban az elefántcsontparti középpályás 8-9 millió eurós bérigényt követel, ami a jelenlegi 2,5 milliós fizetésének több mint a triplája.

A Calciomercato és a Daily Mail információi szerint a néhány nap tárgyalás után a Milan és a Tottenham megegyezett egymással Kessié januári átigazolásáról, viszont a játékosnak más elképzelései vannak.

Kessié visszautasította a Tottenham ajánlatát és nem kíván januárban csatlakozni az angol együtteshez. A Spurs azért tett lépéseket a 25 esztendős középpályás leigazolása érdekében, hogy elkerülje a nyári licitháborút más topklubokkal arra az esetre, ha a nyáron szabadon igazolhatóvá válik. Kessié célja, hogy kitöltse az aktuális szerződését és tavasszal megpróbáljon segíteni a Milannak a bajnoki címért folyó harcban.

Állítólag a játékos ügynöke, George Atangana – aki az elmúlt hónapokban többször is lemondta az előre egyeztetett személyes találkozóját a Milan vezetőségével – azt preferálja, hogy Kessié a nyáron ingyen váltson klubot, ezáltal sokkal kedvezőbb szerződést és jóval magasabb fizetést tud kiharcolni ügyfelének, továbbá nem elhanyagolható szempont az ehhez társuló jelentős aláírási pénz és az ügynöki jutalék.

Kessié 2017 nyarán csatlakozott a Milanhoz és azóta 205 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, a mérlege 35 gól és 16 gólpassz.