Kessié visszatérése nem opció a Milan számára

Teljes mértékben kizárható, hogy Franck Kessié a nyáron visszatérjen a Milanhoz.

A spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona továbbra sem tudja regisztrálni a bajnokságra az új igazolásait – beleértve a szabadon igazolhatóként megszerzett Kessiét – a 2022/2023-as idényre. Az elefántcsontparti középpályás szerződésében egy olyan záradék szerepel, amely felhatalmazza arra, hogy ingyen távozzon abban az esetben, ha a katalánok nem tudják regisztrálni a La Ligánál.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője szerint a Milan vezetősége egyáltalán nem tekint opcióként Kessié visszahozatalára, amennyiben a Barcának valóban nem sikerül regisztrálnia és a játékos a távozás mellett dönt a nyáron.

Szombaton rendezik a Barcelona-Rayo Vallecano mérkőzést a spanyol bajnokság első fordulójában, azonban a jelenlegi helyzet szerint Kessié – többek között Robert Lewandowskihoz, Raphinhához, Jules Koundéhez és Andreas Christensenhez hasonlóan – nem jogosult arra, hogy a keretben legyen és pályára lépjen a meccsen.

A La Liga szigorúan szabályozza, hogy a spanyol klubok maximálisan mekkora összeget költhetnek az összes játékos fizetésére és amennyiben a Barca nem szabadít fel megfelelő összeget a fizetési költségvetésben, akkor a szervezet jogosult megtagadni az új játékosok regisztrációját a bérkeret felső határának túllépése miatt. 

Mindenesetre az a forgatókönyv kizárható, hogy Kessié visszatérjen a Milanba.