Kész az egyezség, Giroud maradni fog

Egybehangzó információk szerint megállapodás van a Milan vezetősége és Olivier Giroud között a szezon végén lejáró szerződés meghosszabbításáról.

A 36 éves csatár főszereplő volt az előző idényben a Scudetto-győztes Milanban és nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a csapat 11 év után megnyerte a bajnokságot. Giroud tavaly nyáron érkezett a Chelsea-től és a szerződése 2023 nyaráig szól.

Fabrizio Romano közölte, hogy szóbeli megállapodás született Giroud és a Milan között a hosszabbításról. A világbajnok csatár marad a Rossoneriben és hamarosan megtörténik az új kontraktus aláírása.

A La Gazzetta dello Sport szintén megerősítette, hogy egyetértés van a játékos és a klub között a közös folytatásról. Giroud ügynöke rövidesen találkozik a Milan vezetőivel, hogy megvitassák az utolsó részleteket és lezárják a hosszabbítást. A várakozások szerint a francia játékos további egy évvel, 2024. június 30-ig fog hosszabbítani a jelenlegihez hasonló fizetéssel, körülbelül évi 3,2 millió eurós bérrel – tette hozzá a Gazzetta.

Giroud az érkezése óta 57 tétmeccsen 23 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki.