Keszthelyi tüzérek (videóval)

Ünnepélyes keretek között vették át a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub képviselői a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat. A kiemelkedő februári teljesítmény jutalmaként járó félmillió forintos Decathlon-utalvány mellé ők kapták meg a közönségdíjasnak járó százezer forintos támogatást is.

UP-info Új sportág képviselői vehették át a Magyar Olimpiai Bizottság székházában „A hónap műhelye”-díjat, hiszen sportlövők most először érdemelték ki az elismerést. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub sokat tett a díjért, hiszen versenyzői taroltak a győri Európa-bajnokságon. Teljesítményüket ITT méltattuk, így csak címszavakban idézzük fel, hogy Major Veronika öt éremmel zárta a kontinensviadalt, és kuriózumként futócéllövészetben és pisztolyban is dobogóra állhatott. Nem egyemberes azonban a műhely, amit jól jelez, hogy a február elején rendezett országos bajnokságon is egyeduralkodó volt a BEFAG.

SAM_8201Géczi Mariann, a Magyar Olimpiai Bizottság osztályvezetője kiemelte, hogy nemcsak a keszthelyi műhely, hanem a sportág teljes utánpótlás-nevelése is kitűnő úton halad. Hozzátette, az évtizedek óta eredményesen működő, és sok kiváló versenyzőt kinevelő BEFAG hatalmas csatában, kiemelkedően teljesítő klubokat utasított maga mögé a februári díjért folytatott küzdelemben.

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója is kiemelte a díjért folytatott szoros versenyfutást, ami az elismerés egyre nagyobb presztízse mellett a magyar utánpótlássport erősségét is jelzi.

„Egyáltalán nem mindegy, hogy a sportágak hogyan gazdálkodnak a korábban soha nem látott összegekkel. Az utánpótlás-eredmények mellett a megszerzett olimpiai kvóták is azt mutatják, hogy a sportlövők jól használják fel a forrásokat.”

Megállapításával egyetértett Győrik Csaba szövetségi kapitány is, aki az egész sportág elismerésének nevezte a keszthelyiek díját. Egyben példaként állította őket a többi klub elé, hiszen a hagyományosan futócéllövészettel foglalkozó egyesület – miután a szakág kikerült az olimpia programjából – olimpiai számban, jelesül pisztolyban is nevel fiatalokat.

keszthelyi_lovok_ahonapmuhelyeTóth Jenő, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub vezetője a közösség erejét emelte ki, amelynek köszönhetően a közönségdíjat is elnyerték. Nagy öröm számukra, hogy mások is értékelik az általuk elvégzett munkát.

Keczeli Zoltán, a klub vezetőedzője a kezdeteket is felidézte, hiszen 53 évvel ezelőtt az édesapja alapította a klubot. A mottó akkor is az volt: mindegy, hogy a lövészet melyik ágát űzik, de abban ők legyenek a legjobbak. Futócélban már letették a névjegyüket, és azért vették fel a pisztolyt is a repertoárba, hogy később legyen keszthelyi olimpikon. És legyen keszthelyi olimpiai bajnok is.

Miután Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu oldalt működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője megszólaltatta a fiatal lövészeket, akik betekintés engedtek a sportág kulisszái mögé, a keszthelyi klub elnöke átvette az elismerést, majd elkészült az ilyenkor szokásos vidám fotó is. A versenyzők egytől egyig válogatott kerettagok, így büszkén feszítettek a nemzeti csapat melegítőjében.

A díjazás természetesen folytatódik, a márciusi teljesítmény alapján április 5-ig lehet műhelyt jelölni az erre a célra létrehozott oldalon. Ezúttal öt egyéni és öt csapatsportág kerülhet fel a listára.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS