Két bronz két városból

Bronzérmes lett a második számú magyar leánypárbajtőr-válogatott az európai kadetkörverseny klagenfurti viadalán. A londoni felnőttkard-szatelitversenyen Nagy Martin állt a dobogón.

STJ Az egyéni verseny három érmes helyezése után a csapatviadal során sem maradt érem nélkül a magyar párbajtőr-delegáció az európai kadetkörverseny klagenfurti állomásán.

A Klagenfurtban bronzérmes kadet leány párbajtőrcsapat Fotó: hunfencing.hu

A Klagenfurtban bronzérmes kadet leány párbajtőrcsapat  •  Fotó: hunfencing.hu

A második számú magyar leányválogatott – Borsody Emma, Turcsák Bianka, Gnám Tamara, Szondi Laura összeállításban – a harmadik helyet szerezte meg az igen népes, 38 együttest felvonultató mezőnyben. A bronzmeccsen az Egyesült Államok ellen diadalmaskodott 45-36-ra. Nem sokkal maradt le a dobogóról a Petri Renáta, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Muhari Eszter alkotta első csapat sem; végül az ötödik helyen végzett. A győzelmet az észtek szerezték meg, az ezüstérem a lengyeleké lett, a két magyar együttes közé épp az Egyesült Államok ékelődött be.

Nem lehetett panasz a fiúk első csapatára sem, amely a 40 csapat alkotta mezőnyben az ötödik helyre futott be, Regely András, Csere Bence, Nagy Marcell, Nagy Géza összeállításban. Jellemző az erőviszonyokra, hogy az első négy helyen az Egyesült Államok csapatai végeztek. A második magyar kvartett (Majnik Roland, Szakmáry Nándor, Fóti Adorján, Hosszú Dániel) a 14. pozícióban fejezte be.

A klagenfurti összesített magyar mérleg tehát egy arany (Petri Renáta), egy ezüst (Hosszú Dániel) és két bronz (Kazár Dóra és a leányok második csapata).

A lesznói junior tőr Világ Kupán 17 együttes lépett pástra a csapatverseny során. A magyar válogatott Bellovicz Gábor, Bencze Attila, Mészáros Tamás, Mendrey Tamás összeállításban szerepelt, és a visszafogott egyéni eredmények után (Mendrey és Bellovicz is csak a 64-ig jutott) kifejezetten jól teljesített, s a hetedik helyre futott be. Nyert az Egyesült Államok, Oroszország és Olaszország előtt. A mieinknek a 16 között Belgiumot sikerült legyőzniük 45-32-re, a 8 között viszont az USA túl erős ellenfélnek bizonyult (21-45). Az 5–8. helyért 44-27-re kaptunk ki a franciáktól, viszont a 7. helyért megrendezett helyosztón óriási csatában 43-42-re sikerült legyőzni Hollandiát.

Született magyar (utánpótlás)siker a londoni felnőttkard-szatelitversenyen is. A Copperbox Arenában összegyűl, 55 tagú mezőnyben a 18 éves Nagy Martin – az argentin Stefano Ivan Lucchettivel együtt – harmadik lett a győztes amerikai Geoffrey Loss és az ezüstérmes brit William Deary mögött. A BVSC sportolója a 32 között a brit Nathan Pottert gyűrte le 15-14-re, majd egy másik britet, Zachary Hamiltont söpörte félre az útból (15-11). A negyeddöntőben a Virgin-szigeteki Teddy Wellert verte meg 15-11-re, az elődöntőben viszont fennakadt Dearyn (7-15).

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS