Két bronzérem Sanghajból

Fiú párosban elődöntőt játszott, egyéniben pedig 13. lett András Csaba (14) a Sanghajban megrendezett asztalitenisz serdülő Világjátékokon.

STJ Véget ért András Csaba sanghaji kalandja. A BVSC-Zugló játékosa a serdülő Világjátékokon előbb az Európa-válogatott tagjaként lett bronzérmes, s azután elindult egyéniben és párosban is.

Fotó: Facebook

 •  Fotó: Facebook

Egyéniben hibátlanul vette a csoportkört, majd a nyolcaddöntőben a korosztályos világranglistán a 31. helyen (azaz kettővel mögötte) álló egyiptomi Abdelvahab Marvannal került szembe. Az András Csabánál egy esztendővel idősebb pingpongozó képességeit jól jelzi, hogy szeptemberben meghívást kapott Luxemburgba a nemzetközi szövetség (ITTF) „Csiszolatlan gyémántok” elnevezésű edzőtáborába, olyan ifjú reménységek társaságában, mint például a Sanghajban – a magyar játékoshoz hasonlóan – az Európa-válogatottat erősítő orosz Vlagyimir Szidorenko, vagy az a svéd Truls Moregard, akinek a sérülése nyitotta meg az utat szinte az utolsó pillanatban a kínai korosztályos tornára Csaba előtt. A BVSC-Zugló játékosa és az egyiptomi igencsak izgalmas csatát vívott. Az első játszma az afrikai sikerét hozta (5-11), de András Csaba rögvest egyenlített (12-10). Aztán megint Abdelvahabnál volt az előny (7-11), ám a magyar játékos újfent válaszolt (12-10). A forgatókönyv a folytatásban sem változott, az egyiptomi került lépéselőnybe (11-13), ellenfele azonban utolérte (11-7). Ezzel 3-3-ra állt a csata, következett a mindent eldöntő hetedik felvonás. Abban az ellenfél bizonyult jobbnak (7-11), s így 4-3-as eredménnyel jutott a negyeddöntőbe.

Csabának maradt az alsó ág, ahol a 9–16. helyért vívott első összecsapáson megint nagyot harcolt, ez alkalommal a kínai Yin Tianyuével. Eljutottak a döntő játszmáig (ez a meccs már csak három nyert szettig tartott), sajnos, a ráadás a hazaiak versenyzőjének sikerült jobban, 3-2-re (7-11, 11-7, 11-9, 9-11, 13-11) nyert. A magyar tehát a 13–16. helyért folytathatta, és akkor már nem hibázott. Először a brazil Rafael Torinót verte meg 3-1 (11-8, 11-9, 8-11, 11-9)-re, majd a 13. helyért egy másik kínai, Gao Shentong ellen nyert 3-0 (13-11, 11-8, 11-7)-ra.

Párosban a BVSC-Zugló sportolója az olasz Carlo Rossival az oldalán a négy közé kerülésért kínai duóval, a Song Zhuoheng, Yin Tianyue kettőssel találkozott, és bravúros, 3-1 (4-11, 11-7, 11-5, 11-6)-es győzelmet aratott. Az elődöntőben újabb ázsiai páros, a Cso Dae-szeong, Uda Jukidzsa (dél-koreai, japán) kettős következett. Ezt az akadályt már nem sikerült megugrani (1-3), ám András Csaba szereplésére így sem lehet panasz, hiszen két bronzéremmel térhet haza Sanghajból.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS