Két duó a nyolc között

Mindkét, utánpótláskorú játékost (is) felvonultató magyar páros versenyben maradt az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, Budapesten. Bálint Bernadett (Nagyváradi Mercédesszel az oldalán) és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó a negyeddöntőben folytatja.

Up-info A csütörtöki versenynapon két olyan magyar páros állt asztalhoz az idei év első World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen, amelyben utánpótlás korú versenyzők is szerepeltek. A nőknél a főtábla nyitófordulójában Bálint Bernadett – oldalán Nagyváradi Mercédesszel – orosz riválissal került szembe. A meccs óriási csatát hozott. Az első szettet Jekatyerina Guszeva és Julija Prohorova 10-re nyerte meg. A folytatást 8-ra hozták a mieink, s ezzel 1-1-re állt a csata. A következő játszmában azonban megint az orosz duó diadalmaskodott, ez alkalommal 7-re. A Kolbermoor SV és a Budaörs pingpongozója ezután másodszor is egyenlített, 11-re nyerve meg a szettet. Következett tehát a mindent eldöntő ötödik felvonás. A két magyar lány remek összpontosítással 9-re diadalmaskodott, így összesítésben 3-2-es sikerrel jutott a negyeddöntőbe. „Nagyon örülünk, nyolc közé még sosem jutottunk így, együtt – nyilatkozta Nagyváradi Mercédesz a szövetség honlapjának. – A leendő női kapitány, Bátorfi Zoltán végig biztatott minket, ami sokat számított. A két elvesztett szett is a miénk lehetett volna, de a lényeg, hogy nyertünk.”

Szudi Ádám szerint sokat segített a szurkolók támogatása

Szudi Ádám szerint sokat segített a szurkolók támogatása

Hasonló izgalmakat hozott a férfi párosok ütközete is. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó szingapúri riválissal mérte össze erejét, és ugyancsak döntő szettre kényszerült. A képlet annyiban változott Bálintékhoz képest, hogy a fiúk a 9-re elúszó első játszma után a összesen csak 3, majd 4 poént engedélyeztek ázsiai ellenfelüknek. De a szingapúriak nem adták könnyen, a negyedik szettben ők voltak jobbak (10). Viszont a folytatásban már csak asszisztáltak Ecsekiék remek játékához, akik 11-4-re győztek, így 3-2-re elvitték a meccset is. „Hallottuk a szurkolók buzdítását, mindig jó érzés ilyen közönség előtt játszani, s azt már a hazai Európa-bajnokságon is tapasztaltuk” – jegyezte meg Szudi Ádám.

A péntek délelőtti negyeddöntőben Bálinték a tajvani Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan kettőssel csapnak majd össze. Ecsekiékre szintén tajvani ellenfél, Csen Csien-an és Csuang Csi-jüan vár. A döntőket minden felnőtt számban az utolsó napon, vasárnap 14 órától rendezik meg.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS