Két duplázó Szamoborban

Rekordlétszám és jó színvonal jellemezte a Szamoborban megrendezett Croatian Grand Prix nemzetközi korosztályos karateversenyt, amelyen hét érmet szereztek a magyar fiatalok. Koch Szabolcs két kategóriában is nyert, Baranyai Zsófia pedig két dobogós helyezést ért el.

Lakner Gábor A közelgő korosztályos karate Európa-bajnokságnak köszönhetően óriási mezőny és jó színvonal jellemezte a hagyományosan január közepén megrendezett Croatian Grand Prix-t. A magyar fiataloknak az Eb-felkészülés egyik fontos állomása, és egyben az őszi kadet, junior és U21-es világbajnokság első válogatóversenye is volt Horvátországban a szamobori verseny.

kochsamobor

Koch Szabolcs két korosztályban is a legjobb volt

A magyarok közül különösen Koch Szabolcs és Baranyi Zsófia szerepelt eredményesen. A korábbi junior Eb-bronzérmes katás sem a felnőtt férfi, sem az U21-es korosztályban nem talált legyőzőre. A még kadetkorú Baranyi Zsófia küzdelemben aranyérmet nyert a korosztályában, de dobogóra állhatott az eggyel idősebbek, a juniorok között is, ahol a harmadik helyen végzett.

A csapat összesen hét érmet szerzett a rekordlétszámmal, több mint 1800 versenyzővel lebonyolított megméretésen.

„Az Európa-bajnokság mezőnyének legjava indult, a létszám mellett a minőségre sem lehetett panaszunk. A katások között Koch Szabolcs két aranyérme remek eredmény, de ugyanúgy elégedett vagyok az ötödik helyezett Sterck Laurával is, aki legyőzte a sportág egyik legjobbjának számító ukrán Krescsenkót, és később a világranglista-vezető, valamint egy hazai versenyző ellen is csak egy zászlóval maradt alul. Ráadásul betegen versenyzett, ami azért befolyásolta a teljesítményét. Az Eb-n jobb bíráskodással bárki legyőzhető ezek alapján” – mondja Büchler Zsolt utánpótlás-kapitány, aki a teljesítményt, és nem feltétlenül a helyezést tekinti fontosnak.

A kapitány a bronzérmes Hárspataki Gábor, György Dániel és Nichols Dávid teljesítménye mellett kiemelte még a hetedik helyen záró Fábián Csengét is, aki négy kört ment a versenyen a juniorok között az első komolyabb nemzetközi erőpróbáján.

A korosztályos Európa-bajnokságig az U21-es versenyzők legjobbjai, katában Koch Szabolcs és Streck Laura, kumitében Hárspataki Gábor és Tamás Ferdinánd rajthoz áll a jövő heti párizsi felnőttversenyen, amely a sportág egyik legrangosabb és legnépesebb eseménye.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS