Két újabb rutinos játékos hagyta el a River Plate-et – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő River Plate újabb két játékosától köszönt el…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A River Plate hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy a csapat két rutinos labdarúgója, Bruno Zuculini és Matías Suárez a 2023-as naptári esztendő végén lejárt szerződése után elhagyta a klubot.

A 30 esztendős egykori korosztályos válogatott védekező középpályás a Racing Clubban nevelkedett, majd a Manchester City égisze alatt számtalan európai csapatnál megfordult kölcsönben. Zuculini ezt követően 2018-ban tért haza a “milliomosokhoz”, amely színeiben 122 mérkőzésen kilenc gól fűződött a nevéhez. A rutinos labdarúgó ezalatt többek közt két bajnoki címet és Libertadores-kupát nyert az együttessel.

A korábban a Belgrano és a belga Anderlecht csapatát erősítő 35 éves Suárez 2019 óta állt a River alkalmazásában. A 176 cm magas támadó általában kiegészítő szerepet töltött be, de a 2020-as bajnokságban hét-hét gólt és gólpasszt jegyzett. Összességében négy és fél év alatt 133 találkozón 40 találatot, valamint 30 előkészítést regisztrált.

A River Plate jelentős átalakuláson megy keresztül a mostani átigazolási időszakban, hiszen a közelmúltban Enzo Pérez és Jonatan Maidana ugyancsak távozott az egyesülettől.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Két újabb rutinos játékos hagyta el a River Plate-et – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.