Kétgólos győzelem

Győzelemmel kezdte az U14-es jégkorong-válogatott a pozsonyi World Selects nemzetközi tornát. Az első mérkőzésén 4-2-re múlta felül Lettország csapatát.

Pusztai Viola Remekül kezdte a tizennyolc csapatos pozsonyi World Selects nemzetközi tornát az U14-es jégkorong-válogatott. Az első napon a lettekkel csapott össze a csehszlovák műkorcsolyázó olimpiai bajnokról, Ondrej Nepeláról elnevezett csarnok jegén.

Öröm a győzelem után Fotó: Szombathelyi Beáta

Öröm a győzelem után  •  Fotó: Szombathelyi Beáta

A magyar együttes az első félidő (a csapatok kétszer húsz percet játszanak) derekán Németh Kristóf góljával szerzett vezetést, az előnyt a második elején Galajda Zsombor kettőre növelte. A lettek azonban a játékrész közepén egy perc alatt egyenlítettek, a hajrá azonban a magyaroknak sikerült jobban. Másfél perccel a meccs vége előtt Molnár Bálint talált a hálóba, az ellenfél az egyenlítés érdekében az utolsó percre lehozta a kapusát. Így azonban négy másodperccel a dudaszó előtt Németh József üres kapuba juttathatta be a korongot, s nem tévesztett célt. A magyar válogatott 4-2-re nyert.

Íme a teljes mérkőzés:

A torna második napján két mérkőzés is vár a fiatalokra: délután egykor a szlovákokkal, este nyolckor az észak-kanadai válogatottal játszanak. Mindkét összecsapás élőben követhető ITT.

A részletes program, az eredmények és a csapatokkal kapcsolatos információk ITT megtalálhatók.

AZ U14-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok (2): Kapin György, Monostori Tamás
Hátvédek (8): Bulcsú Levente, Dobmayer Dominik, Gál Soma, Jakabfy Sámuel, Mayer Martin, Nemes Domonkos, Szalmás Bence, Tornyai Mátyás
Csatárok (12): Barna Dávid, Galajda Zsombor, Horváth Pál, Hódi Krisztián, Karda Norbert, Keresztes Levente, Kóger Balázs, Kovács Roland, Molnár Bálint, Németh Kristóf, Németh József, Schlekmann Márk

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS