Kevés hiányzott

Küzdelemből ötösre vizsgázott a leány U15-ös jégkorong-válogatott a helsinki World Selects nemzetközi verseny első napján. A jeget azonban mindkét mérkőzése után vesztesen hagyta el.

UP-info Négygólos hátrányból nem egyszerű felállni, de nem is lehetetlen. Így gondolta ezt a leány U15-ös jégkorong-válogatott is, amely Helsinkiben vesz részt a rangos World Selects nemzetközi tornán.

Küzdöttek a lányok, de ez most nem ért győzelmet Fotó: Jasó Judit

Küzdöttek a lányok, de ez most nem ért győzelmet  •  Fotó: Jasó Judit

A tizenkét csapatos viadal első napján mindjárt két meccsen is megmérettek a lányok, s bár egyik után sem hagyták el győztesen a jeget, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Először az észak-amerikaiak északi-parti válogatottjával mérkőztek. Az ellenfél már az első húsz percben kétgólos előnyt szerzett, amelyet a másodikban tovább növelt. De a magyar csapat sem maradt gól nélkül, hiszen a már a felnőttválogatottban is bemutatkozott védő, Kreisz Emma – a bátyja, Brúnó nemrég tért haza aranyéremmel az U18-as divízió I/B csoportos világbajnokságról – a második játékrészben szépített. A kanadai, amerikai vegyes csapat persze ettől még 3-1-re nyert.

Íme a teljes mérkőzés:

Este ugyancsak az észak-amerikaiakkal hozta össze a sors Buzás Norbert együttesét csak most a keleti-partiakkal. Az első félidő – kétszer húsz percet játszanak a csapatok – nem alakult túl jól, hiszen a vetélytárs a szünetig háromszor is betalált a magyar kapuba, míg a másik oldalon egyszer sem zörgött a háló. A második játékrészben tovább növelte az előnyét, megtörni mégsem sikerült a magyar lányokat: a születésnapos Seregély Míra nem sokkal később szépített, majd öt perccel a vége előtt megduplázta a válogatott és saját góljainak a számát is. Kreisz még egyet hozzátett, az egyenlítés azonban nem sikerült, így szoros, 4-3-as vereség lett a vége.

A mérkőzés itt megtekinthető:

Csütörtökön újabb két meccs vár a csapatra: délelőtt az észak-amerikai DHI Octane, kora délután a szintén tengerentúli Pro Hockey együttesével találkozik.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS