“Kevesebb nehézségre számítottunk” – Mirabelli

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója szerint jogosak a szurkolók kritikái, azonban elsősorban ő a felelős mindenért. Az olasz szakember elmondta, hogy ennél kevesebb akadályra számítottak.

A Milan szombat este 2-0-ra kikapott az Atalantától és a nyolcadik alkalommal kapott ki a bajnokságban mindössze 18 forduló leforgása alatt. A milánói együttes egy évvel ezelőtt a 3. helyen állt a tabellán, most pedig a 11. helyen tanyázik.

“Sok minden hiányzik, egy kis szerencse is. Tudtuk, hogy nehézségekkel fogunk szembesülni, de nem vártuk, hogy ilyen sok lesz. Az Atalanta kétszer került a tizenhatosunkon belülre és két gólt szerzett. Nagyon sajnáljuk a szurkolókat, akik mindig hittek bennünk. Kifütyültek minket és minden joguk megvolt ehhez. Most az Inter elleni meccsre kell összpontosítanunk. Küzdünk, hogy csapatként játsszunk. Amikor gólt kapunk, nem sikerül talpra állnunk, de Rino dolgozik ezen. Ez nem olyan dolog, amit egyik napról a másikra kijavíthatunk. Vállalom a teljes felelősséget, hiszen az én választásom volt az összes érkező játékos. Hagynunk kell a csapatot dolgozni, valószínűleg túl nagy a nyomás. Biztosan nem fog segíteni a szurkolók kifütyülése, de nem tudunk mondani semmit, türelmesnek kell lenni.” – mondta Mirabelli a meccs után.

“A múlt héten a Hellas Verona elleni meccs után elnézést kértünk és ezt most újra megtesszük. Tudtuk, hogy ez a projekt hosszú és kanyargós lesz, bár ennél talán kevesebb nehézségre számítottunk. Nincs időnk arra, hogy kifogásokat keressünk. A lehető legnagyobb méltósággal kell pályára lépnünk az Inter ellen az Olasz kupában. Vissza kell nyernünk az emberek hitét és bizonyítani azoknak, akik szerint ez a csapat nem méltó a Milanhoz. Gattuso? Ő egy nagyszerű ember és remek edző. A Milanért él és a szívén viseli a csapat sorsát.”

“Megvédem a csapatot, mert én vagyok a felelős az érkezett játékosokért, a szerződéshosszabbításokért és a keret megerősítéséért. Enyém a legnagyobb felelősség, ezért a kritikák közvetlenül engem illetnek.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS