Kézilabda: Hornyák Dóra december, Fodor Csenge január végén térhet vissza

MH/MTI
2023. december 5. kedd. 10:06

„Nem volt egyszerű, nem volt könnyű, megcsúsztunk két-három hetet, de nem tartott több ideig, mint bárki másnál. A legnehezebb az volt, amikor a lelátóról kellett néznem a többieket, ahogy játszanak” – nyilatkozta a védekező-specialista.
Hozzátette, mostanra erősebb lett a lába, mint a sérülése előtt volt. Ezen a héten kezdett százszázalékos edzésmunkát végezni, minden gyakorlatot a csapattársaival csinál, de kap pihenőt a feladatok között. December 30-án, a Kisvárda elleni bajnoki meccsen tér vissza a pályára, de fokozatosan fog visszaállni, nem vállal egyből hatvan percet.
Elárulta, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánnyal rendszeresen beszélt az elmúlt hónapokban, és a szakvezető várja a visszatérését a válogatottba, hiszen tavaly novemberben az Európa-bajnokságon ő volt a csapatkapitány.

Fodor Csenge elmondása szerint voltak rossz periódusai lelkileg, de most már látja az alagút végét, úgyhogy egyre jobban van, ráadásul a klubban mindenki mögötte áll és támogatja, ez tartja benne a lelket.
„Jól vagyok, minden az ütemterv szerint halad, és már a rögzítőt sem kell viselnem” – nyilatkozta a nyolcszoros válogatott balszélső.
Hozzátette, ezekben a hetekben a sportspecifikus mozgásra, futásra, ugrásra rávezető gyakorlatokat végzi, de nem kapkodnak, az elsődleges feladat az izom visszaépítése.
Hangsúlyozta, ha továbbra is minden rendben lesz, akkor január végén visszatérhet.

Írta a Magyar Hírlap