Kézilabda: miért nem láthattuk fő műsoridőben az orosz-szerb meccset?

Sokak csalódására pénteken este nem közvetítette sem az M4 Sport, sem más csatorna az orosz-szerb női kézilabda mérkőzést, amely akár egy esetleges keresztbeverés révén befolyásolhatta is volna a ma esti, az olimpiai kijutást döntően befolyásoló magyar-szerb összecsapást. DE orosz siker esetén is, amolyan előtanulmányként nagyon sok ínyenc szívesen látta volna. A jochapress.hu megkereste az M4 sportcsatorna főszerkesztőjét, Székely Dávidot, aki örvendetes módon, hamar válaszolt is a felvetésre, amit szó szerint idézünk.

Klujber Katrin góljaira nagy szükség lesz

„Véleményünk szerint ebben a helyzetben az M4 Sportnak, mint közszolgálati sportcsatornának a magyar bajnok Sopron Final 4-ba jutásáról döntő mérkőzését kell közvetítenie a lineáris felületén. Ez egy sporttörténeti tett, amely egyszerre ad büszkeséget a magyar embereknek, és példát a fiataloknak, akik lehet, hogy éppen a ma esti mérkőzést látva döntenek úgy, hogy kosárlabdázónak állnak. Ezt az egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk.

Ráadásul, amikor hetekkel ezelőtt megállapodtunk Török Zoltánnal a F4 közvetítéséről, az egyik feltétel az volt, hogy a csapat mindkét negyeddöntőjét élőben közvetítjük. Akkor még senki sem tudta, hogy a Sopron ennyire meggyőző játékkal nyeri az első mérkőzést, ezzel nagy lépést téve a közvetkező kör felé.

Természetesen tisztában vagyunk a szerb-orosz meccs fontosságával, de nem ezen a találkozón dől el, hogy a magyar női kézilabda-válogatott ott lesz-e az olimpián vagy sem. Majd szombaton délután (élőben az M4 Sporton) és vasárnap (szintén élőben az M4 Sporton) dől el.”  

Eddig a főszerkesztő véleménye. Miután az M4 Sport TV pénteken este 22.30-kor felvételről közreadta az egyébként igen színvonalas és a magyar szakvezetés számára is tanulságos, orosz győzelmet hozott, szerbek elleni találkozót, így nem sok értelme van a felvetés további vonalban tartásának.

A peches egybeeséssel kapcsolatban pedig csak azt remélhetjük, hogy a későbbiekben továbbra is csak ritkán adódik majd ilyen helyzet, amikor a döntés valamelyik oldalnak bizonyára nem okoz örömet.

Maga a kosárlabda mérkőzés ráadásul rendkívül izgalmasan alakult – aligha gondolták sokan, hogy az első Sopron – Lyon meccs KO-ja után a franciák ennyire más arcukat mutatják majd.

Ezek után nincs más hátra, mint előre. Fel a ma délutáni Magyarország – Szerbia mérkőzésre, amely valóban egyértelműen eldöntheti az olimpiai kvóták sorsát. Ha pedig kikapnánk, még vasárnap, az oroszok legyőzése is kínálna lehetőséget céljaink eléréséhez.

(jochapress / Jocha Károly)