Kézilabda olimpiai selejtező: a franciák, a japánok és a kongóiak a csoportellenfelek

noikezi.jpg

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) véglegesítette a női olimpiai selejtezőtornák csoportbeosztását és programját, ennek alapján a magyar válogatott a francia, a japán és a kongói csapattal mérkőzik majd Nimes-ben, március 28. és 30. között.

Erről a hazai szövetség tájékoztatta az MTI-t.
   
Korábban úgy volt, hogy a házigazdák és a magyarok mellé ebbe a kvartettbe az ázsiai kontinentális selejtező harmadik, illetve az afrikai viadal második helyezettje kerül, de Ázsiában – a nemzetközi, illetve a kontinentális szövetség vitája nyomán – torna helyett csupán egyetlen mérkőzésre került sor, vagyis nem volt harmadik helyezett. Így az azon a találkozón vesztes japánok utaznak Nimes-be, s a három csapathoz az afrikai második Elefántcsontpart helyett a harmadik helyezett Kongó csatlakozik.
   
A kvartettből az első kettő utazhat a pekingi olimpiára.
   
A III. csoport programja:
    ————————–
    március 28., péntek:
Magyarország-Kongó
Franciaország-Japán
    március 29., szombat:
Japán-Kongó
Franciaország-Magyarország
    március 30., vasárnap:
Japán-Magyarország
Kongó-Franciaország
   
Az I. csoportban (Lipcse) Németország, Spanyolország, Svédország és Kuba, a II. kvartettben (Bukarest) pedig Románia, Horvátország, Elefántcsontpart és Lengyelország szerepel.
   
Az ötkarikás torna résztvevője már a rendező Kína, a világbajnok Oroszország, illetve a kontinenselső Norvégia, Angola, Koreai Köztársaság és Brazília.

MTI