Kiderült, hogy vérszegény, mégis kijutott a hawaii Ironman-világbajnokságra

Schmidt Adrienn az Ultra Trail Hungary 112 kilométere után Koppenhágában az Ironmant is teljesítette, amivel kijuthat az álomversenyre.

Schmidt Adrienn

Először az UTH-ra került sor, amelyen Schmidt Adrienn 112 kilométeren indult. Nagyon érdekes élményként élte meg a versenyt, lévén ilyen hosszút még sosem futott, valamint éjszaka sem versenyzett soha.

„Építészként dolgozom, hozzá vagyok szokva, hogy egész éjszaka dolgozom. Ehhez képest amikor hajnalban megettem egy pohár meleg levest, olyan szintű álmosság fogott el, hogy azt hittem, futás közben elalszom. A vége is kicsit vánszorgós lett.

A nyár folyamán aztán kiderült, hogy súlyos vérszegény vagyok.

Ez is magyarázhatta a fáradékonyságom. Szerencsére időben elkezdtek kezelni, és sikerült felhozni magam arra a szintre, hogy megcsináljam az Ironmant.”

Adrienn elmesélte, hogy a hawaii Ironman-világbajnokság minden triatlonista titkos álma. Koppenhágában a korcsoportjában öt női hely volt, és azzal, hogy nyolcadik lett, már érezte, van esélye, mivel nem mindenki fogadja el a lehetőséget.

„Vasárnap este fáradtan hazamentem, kikalkuláltam az anyagiakat, egyeztettem a főnökömmel. Beszéltem emberekkel, akik már jártak ott, tanácsot kértem az ismerőseimtől. Szerencsére a főnököm teljes mellszélességgel támogatott, és a barátaim is biztattak, hogy éljek a lehetőséggel.

A hawaii Ironman-világbajnokságot október 14-én rendezik. Adrienn egyelőre szállást néz, repülőjegyet foglal, továbbá megy a szponzorkeresés és a közösségi finanszírozás szervezése. Az edzéseket is elkezdi hamarosan.

„Szaunázom, mert szokni kell a meleget, előszedem az összes téli sportos ruhámat, azokban fogok futni, biciklizni, illetve nincs többé légkondi, se autóban, se irodában. Az úszás a gyengém, arra nagyon rá kell feküdni, ott a huszonnyolc fokos óceánban úszunk, ami szintén nagy kihívás lesz. Úgy érzem most, hogy az elmúlt évek kemény munkája, a rengeteg áldozat mind gyümölcsöt hozott. Szeretném a lehető legjobban élvezni a versenyt és átadni magam az élménynek.”

(csupasport.hu)

Post Views: 2

JochaPress