Kiss Dávid szerint Fehérváron mindenkinek magába kell néznie

Csalódottan összegzett Kiss Dávid, az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője az után, hogy csapata vasárnap 7–3-ra kikapott Klagenfurtban.

Nem sok babér termett a Fehérvárnak Klagenfurtban (Fotó: Getty Images)

Mindenkinek magába kell néznie, hogy tett-e eleget az utóbbi egy-két mérkőzésen. Csalódottak vagyunk, nem erre készültünk. Kedden újabb mérkőzésünk van, gyorsan tanulnunk kell ebből” – fogalmazott a nyáron kinevezett tréner a klub közösségi oldalán. A Volán az első két olaszországi összecsapását megnyerte, majd pénteken otthon a címvédő Red Bull Salzburgtól szenvedett vereséget, vasárnap pedig Klagenfurtban.

„A hosszú buszút után körülbelül négy percig még egészen jól játszottunk, aztán kaptunk gyorsan gólokat, amik nem könnyítették meg a helyzetünket. Egész lélekromboló volt, amikor emberelőnyben is gólt kaptunk. Aztán hiába lőttünk még abban az előnyben gólt, és próbáltunk kapaszkodni, mentünk az eredmény után. A csúnya második harmadot követően, a harmadikban nem sok jégkorong volt, inkább kiállítások itt is, ott is” – tette hozzá.

A jelenleg nyolcadik helyen álló Fehérvár kedden a nyeretlen Graz 99erst fogadja.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA, 4. FORDULÓ

KLAGENFURTER AC–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 7–3  (2–1, 4–1, 1–1)
Klagenfurt, 3801 
néző. Vezette: Groznik, Zrnic (mindketten szlovénok), Bärnthaler (osztrák), Snoj (szlovén).
KLAGENFURT: Vorauer – Unterweger, Maier 1 / STRONG (2), Postma (1) / Sablattnig (1), Vallant / Preiml
– FRASER (2), MURSAK 2 (2), PETERSEN (2) / Ganahl (1), Hundertpfund 1, Bischofberger / Schwinger 1,
Haudum 2, Hochegger / Kraus, Witting, van Ee. Edző: Kirk Furey
FEHÉRVÁR: 
O. Roy (Horváth Dominik) – T. Campbell (1), FOURNIER (2) / Nilsson H., Atkinson / Phillips, Stipsicz / Vokla – Laberge, McGauley (1), LEAVENS 2 / Leclerc (1), Bartalis I., Kuralt 1 / Vértes, Ambrus G., Terbócs / Magosi B., Németh K. (1), Mihály Ákos. Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 35–24.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/1.
MESTERMÉRLEG
David Fischer (másodedző):
 – Hét gólt lőttünk az idény első hazai meccsén, ami nemcsak a szurkolóknak, hanem a játékosoknak is fontos. Nagyon boldogok vagyunk. A speciális játékhelyzetekben nagyon jól teljesített a csapat. A középső játékrészben voltunk a legjobbak, és a harmadik harmad olyan volt, amilyen, de összességében elégedettek vagyunk azzal, hogy győzelemmel kezdtünk hazai jégen. 
Kiss Dávid: 
– A mérkőzés első négy perce elfogadható volt, a többi nem. Két gólt kaptunk gyorsan egymás után, aztán egyet emberelőnyből is. Eddigi legrosszabb mérkőzésem volt vezetőedzőként, a második harmad kifejezetten csúnya volt. Rengeteg gyermeteg hibát követtünk el, olyanokat, amik nem jellemzőek ránk. Le kell vonnunk a tanulságokat, és gyorsan továbblépni.

Post Views: 3

JochaPress